Hesabım
    Lily Gladstone, Charlie Kaufman İmzalı Bilim Kurguda Başrol Oynayacak

    Kaufman'ın yazacağı "Memory Police" filmini Reed Morano yönetecek.

    .

    Çığır açan En İyi Kadın Oyuncu Oscar adaylığının ardından Lily Gladstone bir sonraki projesini buldu. Martin Scorsese imzalı "Dolunay Katilleri"nin (Killers of the Flower Moon) yıldızı, Yoko Ogawa'nın ödüllü bilim kurgu romanından uyarlanan "Memory Police" filmine liderlik edecek.

    Filmin yönetmenliğini Reed Morano (I Think We're Alone Now) üstlenirken, uyarlama senaryoyu Charlie Kaufman kaleme alacak. Martin Scorsese ve Yoko Ogawa projenin yürütücü yapımcılığını üstlenecekler.

    İlk kez 1994 yılında Japonca olarak yayınlanan "Memory Police", tüm nüfusu toplu hafıza kaybı yaşayan gizemli, isimsiz bir adada geçiyor. Adanın sakinleri nesnelere olan bağlılıklarını unutunca, adayı kontrol eden esrarengiz Hafıza Polisi tarafından ele geçirilirler. Bir roman yazarı olan kahraman, Hafıza Polisi ve hafıza kaybı, sahip olduğu her şeyi elinden almadan önce kitabını yazmayı bitirmeye çalışır. Bu görevde ona, adada hâlâ hatırlayabilen son kişi olan editörü yardım eder.

    Gladstone, "Dolunay Katilleri"ndeki Mollie Kyle rolüyle beğeni toplayan bir performans sergiledi ve Akademi Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen ilk yerli Amerikalı kadın oldu. Filmdeki performansıyla pek çok ödülün yanı sıra Altın Küre'yi kazanan ve SAG adaylığı da alan Gladstone, Oscar yarışının favori isimlerinden birisi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top