Hesabım
    "Aquaman ve Kayıp Krallık"tan Beklenmedik Başarı!

    Film, 2018 yapımı "Aquaman" filminden sonra 400 milyon dolar sınırını aşabilen ilk DC filmi oldu

    Warner Bros.

    Ocak ayının son hafta sonu itibarıyla, "Aquaman ve Kayıp Krallık" (Aquaman and the Lost Kingdom) dünya çapında 412.7 milyon dolar hasılata ulaştı ve 2018'deki ilk "Aquaman" filminden bu yana hiçbir DCEU filminin ulaşamadığı 400 milyon dolarlık baremi geride bıraktı.

    Devam filmi elbette selefinin sahip olduğu 1.1 milyar dolar toplam kazancın yakınına bile yaklaşmayacak ancak son beş yıldaki tüm DC filmlerini geride bırakmayı başardı. 2022 yapımı "Black Adam" 390.4 milyon dolarla, 2019 yapımı "Shazam!" ise 363.5 milyon dolarla "Aquaman ve Kayıp Krallık"ın hasılatına en çok yaklaşan filmler.

    İki Aquaman filmi arasında kalan dönemde vizyona giren diğer DC filmlerinin toplam hasılatları ise şöyle:

    "Aquaman 2", 2019'dan bu yana yayınlanan DCEU filmlerinin çoğunu çok büyük bir farkla geride bırakmış olsa da Aquaman öncesi filmlerin hiçbiriyle tam olarak rekabet edemiyor, çünkü bir sonraki en yüksek hasılat yapan DCEU filmi, dünya çapında brüt 655.9 milyon dolar kazanan 2017 yapımı "Justice League" filmi.

    "Aquaman ve Kayıp Krallık" gişe yolculuğuna hızla batarak başlamış ve genel olarak kötü eleştiriler almış olsa da, hayranların Jason Momoa'nın canlandırdığı Aquaman karakterine olan bağlılığı ve bunun DCEU dönemini kapatan son film olması izleyicilerin filme şans vermesini sağlamış gibi görünüyor. Momoa'nın DC Evreni'nde Aquaman olarak mı devam edeceği yoksa yeni bir karakter mi canlandıracağı, DC hayranlarının en büyük merak konularından biri...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top