Hesabım
    Ridley Scott İmzalı "Napoleon"un 4 Saatlik Yönetmen Kurgusu Rafa Kalktı

    Apple'ın filmin yönetmen kurgusunu yayınlamayacağı bildiriliyor.

    Apple Studios

    Geçtiğimiz yıl, usta yönetmen Ridley Scott'ın, tarihi destanı "Napoleon"un yaklaşık dört buçuk saat sürecek bir yönetmen kurgusu üzerinde çalıştığı haberi geldi.

    Scott daha sonra bu uzun versiyonun filmin Kasım ayında gösterime girmesinden sonra sunulacağını söyledi ve bu versiyonu "fantastik" olarak nitelendirdi. Filmin Director's Cut versiyonu Vanessa Kirby'nin Josephine rolündeki performansını daha fazla yer ayırıyor ve Napolyon'la (Joaquin Phoenix) tanışmadan önceki hayatının daha fazlasını gösteriyordu.

    Ridley Scott: "Napoleon"un 4,5 Saatlik Yönetmen Kurgusu Hazır!

    Haber, Scott'ın 2005 yapımı "Cennetin Krallığı" filmiyle karşılaştırmaları kaçınılmaz olarak gündeme getirdi; bu filmin 2,5 saatlik sinema kurgusuna karışık tepkiler gelirken, yönetmenin bir saat daha uzun süren kurgusu büyük övgüler toplamıştı.

    "Napoleon" Kasım ayında sinemalarda gösterime girdiğinde karışık eleştiriler aldı ve dünya çapında 221 milyon dolarlık gişe hasılatına imza attı. Üç kategoride Oscar adaylığı aldı ama hiçbirinde ödülü kazanamadı.

    Ridley Scott'ın "Napolyon" Filmindeki 12 Tarihi Tutarsızlık

    Filmin sinemalarda ve dijital olarak yayınlanmasından bu yana gözler Ridley Scott'ın yönetmen kurgusundaydı ancak, World of Reel, konuyla ilgili sorular sorduğu kaynaklarının, filmin bu versiyonunun "yakın zamanda kullanıma sunulmayacağını" ve Apple'ın şu anda onu yayınlamak için "hiçbir planının" olmadığını belirttiğini bildirdi.

    Filmin yazarı David Scarpa, daha önce uzun versiyonda neler olduğunu gördükten sonra sinema kurgusunu tercih ettiğini belirtmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top