Hesabım
    Ebru Ceylan, 77. Cannes Film Festivali Jürisinde!

    77. Cannes Film Festivali'nin Greta Gerwig başkanlığındaki jürisi açıklandı.

    .

    Başkanlığını yönetmen, senarist ve oyuncu Greta Gerwig'in (Barbie, Lady Bird) üstleneceği 77. Cannes Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı.

    Jüride senarist ve fotoğrafçı Ebru Ceylan, "Dolunay Katilleri" filmindeki performansıyla Oscar adayı olan Amerikalı oyuncu Lily Gladstone, Fransız oyuncu Eva Green, Lübnanlı yönetmen ve senarist Nadine Labaki, İspanyol yönetmen ve senarist Juan Antonio Bayona, İtalyan oyuncu Pierfrancisco Favino, Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda ve Fransız oyuncu ve yapımcı Omar Sy yer alacak.

    Jüri, Ruben Östlund'un jürisi tarafından 2023'te sunulan Bir Düşüşün Anatomisi filminin ardından, yarışmadaki 22 filmden birine Altın Palmiye ödülü verme onuruna sahip olacak. Kazananlar 25 Mayıs Cumartesi günü saat 20:00'de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

    Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu'nun (2014) ortak yazarlarından olan Ebru Ceylan, Ankara'da doğdu. Küçük yaşlarda fotoğraf çekmeye başladı, yurt içi ve yurt dışında çeşitli kişisel ve karma sergilere katıldı. İlk kısa filmi Kıyıda, 1998 yılında Cannes Film Festivali Kısa Film Yarışması'na seçildi.

    Eşi Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak (2002) ve İklimler (2006) gibi ilk filmlerinde oyuncu ve sanat yönetmeni olarak görev aldı. Hepsi Cannes Film Festivali seçkisinde yer alan Üç Maymun (En İyi Yönetmen Ödülü 2008), Bir Zamanlar Anadolu'da (Büyük Ödül 2011), Kış Uykusu (Altın Palmiye 2014), Ahlat Ağacı (2018) ve Kuru Otlar Üstüne (2023) filmlerinin ise ortak senaristliğini yaptı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top