Hesabım
    Merakla Beklenen Filmler, Engelsiz Filmler Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması’nda!

    7-13 Haziran tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek Engelsiz Filmler Festivali, herkesin sinemaya erişimini mümkün kılıyor.

    .

    "Bir arada film izlemek mümkün" sloganıyla on iki yıldır sinemaseverlerle buluşan Engelsiz Filmler Festivali, 7-13 Haziran tarihleri arasında Türkiye ve dünya sinemasının merakla beklenen yapımlarını erişilebilir olarak Ankaralı sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

    Paribu Cineverse ANKAmall ve Goethe-Institut salonlarında izleyicilerle buluşacak Engelsiz Filmler Festivali 2024, Türk Tuborg’un ana sponsorluğunda, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

    Ulusal Uzun Film Yarışması’nda bu yıl Mete Gümürhan’ın "Beraber", Aslı Özge’nin "Kara Kutu", Büşra Bilginer’in "Kıyıda", Aslıhan Ünaldı’nın "Suyun Üstü" ve Nehir Tuna’nın "Yurt" filmleri yer alıyor.

    Yarışmanın jürisinde ise sinema yazarı Evrim Kaya, yönetmen Somnur Vardar ve akademisyen Ali Karadoğan bulunuyor.

    Jüri üyeleri, kategorisini belirleyecekleri bir ödül ile birlikte En İyi Yönetmen ve Jüri ödüllerinin sahiplerini seçerken; Seyirci Özel Ödülü’nün sahibini ise her yıl olduğu gibi gösterimler sonrası kullandıkları oylarla izleyiciler belirleyecek. Seyirciler oylarını Braille alfabesi ile basılan pusulalarla da kullanabilecekler. Ödül sahipleri 13 Haziran Perşembe saat 19:30’da Goethe-Institut’ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

    Tüm Gösterimler Erişilebilir

    Engelsiz Filmler Festivali’nde tüm gösterimler, sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile erişebilir olarak gerçekleşiyor. Gösterimlerin ardından film ekipleriyle yapılan söyleşilerde, atölye ve Ödül Töreni’nde işaret dili tercümesi yapılıyor. Çocuklar İçin ve Ayla Algan özel gösterimi dışındaki tüm gösterim ve etkinliklerde İngilizce çeviri de bulunuyor.

    Festival hakkında ayrıntılı bilgi için: www.engelsizfestival.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top