Televizyon ekranlarında imza attığı karakterlerle hafızalara kazınan deneyimli oyuncu Barış Falay, konuk olduğu "Artsy" programında oyunculuk serüvenine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. "Ezel" dizisindeki Kerpeten Ali rolüyle geniş kitlelerce sevilen usta isim, aksiyon dolu sahnelerde bile bu kadar zorlanmadığını belirterek, vücudunu en çok yıpratan rolün 2024 yılında final yapan "Ömer" dizisindeki "Reşat" karakteri olduğunu dile getirdi.
Ay Yapım
Aksiyon Sahneleri Değil, Yaşlı Bir Karakteri Canlandırmak Yordu
Ekran yolculuğu boyunca fiziksel kondisyon gerektiren pek çok projede yer aldığını vurgulayan Barış Falay, "Ezel" dizisinin çekimleri esnasında dövüş, koşu ve kovalama sahneleriyle dolu son derece ağır aksiyon maratonlarından geçtiğini belirtti. Ancak tüm bu zorlu sahnelere rağmen bedeninin o dönemde bu tempoya rahatlıkla uyum sağladığını ve fiziksel anlamda bir zorlanma yaşamadığını ifade etti. Buna karşın "Ömer" dizisinde iki sezon boyunca kendi biyolojik yaşından belirgin şekilde daha büyük bir karakter olan "Reşat"ı canlandırmanın vücudu üzerinde tahmin ettiğinden çok daha ağır bir yük oluşturduğunu aktardı. Karakterin inandırıcılığını ve yaşından kaynaklanan ruh halini ekrana yansıtabilmek adına uzun saatler boyunca omuzları çökmüş, boynu öne eğik ve beli bükülmüş bir postürle kamera karşısında kalmasının zamanla kalıcı beden hasarlarına yol açtığını açıkladı.
Ay Yapım
Haftanın 6 Günü Aynı Pozisyonda 14 Saat
Televizyon dizilerinin yoğun çekim temposuna ve çalışma koşullarına dikkat çeken yetenekli aktör, haftanın 5 veya 6 günü set ortamında bulunduklarını ve bazı günlerde çalışma sürelerinin 12 ila 14 saati bulabildiğini hatırttı. Bu kadar uzun süreler boyunca anatomik yapıya aykırı, bükük bir pozisyonda sabit kalmanın bir süre sonra vücudun doğal dengesini bozduğunu belirten Falay, çekimler tamamlandıktan sonra duruş bozuklukları yaşadığını ve bu durumu düzeltebilmek adına kapsamlı bir fizik tedavi sürecinden geçmek zorunda kaldığını vurguladı. Aksiyon sahnelerinin hareketlilik içerdiği için bedeni diri tuttuğunu, ancak sabit ve bükük duruşun kas ile omurga sistemini içten içe yıprattığını belirten usta oyuncu, yaşadığı bu zorlu süreci şu çarpıcı sözlerle özetledi:
"Ezel'de çok aksiyon çektik ama zorlanmadım. Ömer'deki 'Reşat' karakteri fiziksel olarak bende ciddi bir yorgunluk yarattı. O iki sene belli bir yaşın üzerinde oynamak bir duruş gerektiriyor çünkü. Boyun öne gidiyor, bel bükülüyor. Fiziksel olarak yordu beni. Sonrasında da fizik tedavi görmek durumunda kaldım. Haftanın 5-6 günü bazen günde 12 saat-14 saat o pozisyonda kalıyorsunuz. O bir süre sonra duruş problemleri yaratıyor."