Hesabım
    7. Balkan Panorama Film Festivali Sona Erdi

    Kapanış töreninden kazananlar ödüllerine kavuştu

    Buca Belediyesi’nin evsahipliğinde, T.C. Kültür ve Türizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 7. kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, görkemli bir törenle sona erdi. Türk ve Balkan sinemasının duayenlerini kentte buluşturan festivalde, #BPFF2021 Sarı Şemsiye ödülleri sahiplerini buldu.

    Ödül töreni festivalin Kurucusu ve Direktörü Sali Saliji – Sallini’nin konuşmasıyla başladı. Kendisi Buca Belediyesi sayesinde festivalin büyük bir ivme kazandığını ifade ederek, festivale katkı koyan herkese teşekkür etti. Törende konuşan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber, Balkan Panorama Film Festivali’nin bu yılki muhteşem programına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Buca Belediyesi olarak kültür ve sanata karşı olan bütün sorumluluklarımızı en sonuna kadar yerine getireceğimizden hiç şüpheniz olmasın” dedi. 

    27 Eylül - 03 Ekim tarihleri arasında Türk ve Balkan sinemasından birbirinden seçkin 125 filmin sanatseverlerle buluştuğu festivalde, 10 kategoride, 5 Ulusal Uzun Metraj Film, 5 Uluslararası Uzun Metraj Film, 7 Ulusal Kısa Metraj Film, 7 Uluslararası Kısa Metraj Film olmak üzere toplam 24 film #BPFF2021 Sarı Şemsiye ödülü için yarıştı.

    Atalay Taşdiken, Şerif Sezer ve Jelena Gavrilović’in jüri üyeliğini yaptığı #BPFF2021 Sarı Şemsiye Ulusal Uzun Metraj Film dalında;

    En İyi Film: Ceviz Ağacı (Faysal Soysal)

    En İyi Yönetmen: Ümit Ünal (Aşk, Büyü vs.)

    En İyi Kadın Oyuncu: Selen Uçer (Aşk, Büyü vs.)

    En İyi Erkek Oyuncu: Serdar Orçin (Ceviz Ağacı) 

    Goran Markovic, Izudin Bajrović ve Prof. Dr. Stanislav Semerdjiev’in jüri üyeliğini yaptığı #BPFF2021 Sarı Şemsiye Uluslararası Uzun Metraj Film dalında;

    En İyi Film: Istvan Szabo (Son Rapor)

    En İyi Yönetmen: Miroslav Mandić (Sanremo)

    En İyi Kadın Oyuncu: Eva Kerekes (Son Rapor)

    En İyi Erkek Oyuncu: Sandi Pavlin (Sanremo) 

    #BPFF2021 Sarı Şemsiye Ulusal Kısa Metraj Film kategorisinde jüri üyeliğini Nergis Çorakçı, Oya Işıl Çuhadar ve Bekir Aksoy yaptı. Bu dalda En İyi Film ödülü Büşra Bülbül’ün yönetmenliğini yaptığı Çamaşır Suyu filmine verildi. Prof. Dr. Alev İdrisoğlu, Melis Babadağ ve Şükrü Alaçam’ın jüri üyeliğini yaptığı #BPFF2021 Sarı Şemsiye Uluslararası Kısa Metraj Film kategorisinde ise En İyi Film ödülünü yönetmenliğini Andrej İlievski’nin yaptığı Yılan filmi aldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top