Hesabım
    Altın Portakal Festival Günlüğü (6 Ekim)

    Festivalin beşinci günü yine dopdolu!

    Festivalde Bugün

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında yönetmen Necip Çağhan Özdemir’in kendi inançları çerçevesinde büyük günahlar işlemiş bireylerin nerelere, kimlere ve hangi kavramlara sığınmak zorunda kaldıklarını incelemek adına yaptığını söylediği filmi “Bembeyaz”, 19.15’te, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun İstanbul’un da kahramanlarından birine dönüştüğü kırık bir aşkın hikâyesini anlatan filmleri “Birlikte Öleceğiz”, 21.45’te Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında Antalya izleyicisi ile buluşacak. "Bembeyaz" filmi 19.30'da, "Birlikte Öleceğiz" filmi ise 22.00'da AKM Aspendos salonunda da gösterilecek. 

    Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Clio Barnard’ın yazıp yönettiği, müzikle sarmalanmış ve mizah dolu etkileyici bir çağdaş aşk hikâyesini anlattığı filmi “Ali ve Ava / Ali & Ava”, 19.15’te, Fred Baillif’in Berlin Film Festivali’nde gençlik ödülünün sahibi olan, gençleri koruma amacıyla inşa edilen sistemin sorunlarını açık yüreklilikle gözler önüne serdiği filmi “Aile / The Fam”, 21:45’te Türkiye’de ilk kez Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında gösterilecek. “Aile / The Fam” filminin gösterimi sonrasında yönetmen Fred Baillif katılımıyla söyleşi yapılacak. 

    Esra Yıldız’ın yönettiği 12 Mart 1971 askeri darbesi sonrası Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan ve 12 Eylül sonrasında Türkiye vatandaşlığından çıkarılan gazeteciler Doğan Özgüden ve İnci Tuğsavul Özgüden’in hikâyesi “Vatansız” 19.15’te, Volkan Üce’nin kapitalist dünyada ayakta kalmaya çalışan iki genç adamın yaşadıkları masumiyet yitimine odaklandığı belgesel film “Her Şey Dahil” 21:45’te Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında ücretsiz izlenebilecek. Belgesel film gösterimleri sonrasında yönetmenlerin katılımıyla Engin Palabıyık moderatörlüğünde söyleşiler gerçekleşecek. 

    Festivalde Yarın 

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında yönetmen Ali Tansu Turhan’ın ilk uzun metraj filmi “Diyalog”, 19.15’te, Tayfun Pirselimoğlu’nun yönetmenliğindeki “Kerr”, 21.45’te Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında izleyici ile buluşacak. “Diyalog” filmi 19.30’da, “Kerr” filmi ise 22.00’da AKM Aspendos salonunda da gösterimde olacak.

    Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Levan Koguashvili’nin Tribeca Film Festivali’nden En İyi Film, En İyi Senaryo ve başroldeki Levan Tedaishvili’ne En İyi Oyuncu ödülü kazandıran filmi "4. Sokaktaki Pansiyon / Brighton 4th" 19.15’te, Manuel Nieto Zas'ın Cannes Film Festivali’nde Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gösterilen filmi "İşçi ve Patron / The Employer And The Employee" 21:45’te Türkiye’de ilk kez Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında gösterilecek. "4. Sokaktaki Pansiyon / Brighton 4th" filminin gösterimi sonrasında yönetmen Levan Koguashvili izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

    Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda yer alan Didem Şahin’in belgeseli “Acı ve Tatlı” 19.15’te, Tayfun Belet’in “Unkapanı: Bitmeyen Masal” adlı belgeseli 21.45’te Yıldızların Altında 3 açık hava sinemasında yönetmenlerinin katılımıyla gösterilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top