Hesabım
    Studio Ghibli Filmi ‘Earwig and the Witch’in Haklarını Netflix Aldı

    Netflix, dev stüdyonun yeni filmini kaptı

    Dev platform Netflix, Japonya'nın bol ödüllü animasyon stüdyosu Studio Ghibli'nin en yeni anime filmi olan “Earwig and the Witch”in lisans haklarını aldı. Anlaşmaya ABD ve Japonya dahil değil. Film, Studio Ghibli aracılığıyla “Spirited Away”, “My Neighbor Totoro” ve “Porco Rosso” gibi diğer ikonik filmleri yaratan usta yönetmen Hayao Miyazaki'nin oğlu Goro Miyazaki tarafından yönetildi.

    Yeni film, yetimhanede büyüyen inatçı bir genç kızın hikayesini anlatıyor. Garip bir çift onu yanına aldığında ve bencil bir cadıyla yaşamak zorunda kaldığında hayatı dramatik bir şekilde değişir. Senaryosu Niwa Keiko ve Gunji Emi tarafından yazılan Earwig'in hikayesi, İngiliz yazar Diana Wynne Jones'un aynı adlı romanına dayanıyor. Miyazaki, “Film, Studio Ghibli'nin, bu yeni sanat formunu kullanarak, stüdyomuzun ruhunu ve gururunu yansıtmak için heyecan verici bir meydan okumayla bizi harekete geçiren, tamamen 3D CGI olan ilk filmi. Bu deneyim sayesinde, zorlukların üstesinden zekasıyla ve amansızca gelen asi kahramanımız Earwig ile tanıştık. Bugün dünya, kaotik bir çağa doğru yolculuğuna devam etmek zorunda. Bu filmin, gelecekte uzun yaşayacak çocuklarımıza ilham vermesini umuyoruz.” dedi.

    Film, 18 Kasım'dan itibaren akış platformunda yayında olacak. Ek olarak, Netflix'in Studio Ghibli arşivi, küresel dağıtım ortağı Wild Bunch International ve yalnızca Kanada'ya özel GKIDS aracılığıyla 21 filme çıkıyor. Studio Ghibli, 1985 yılında Japon yönetmenler Takahata Isao ve Hayao Miyazaki tarafından kurulduğundan beri 23 uzun metrajlı film üretti. Netflix animasyon filmi direktörü Aram Yacoubian, “Studio Ghibli filmlerini yayınladığımız ülke ve bölgelerde (ABD ve Japonya hariç), 55 milyon hane 2020'den beri Netflix'te bir Studio Ghibli filmi izlemeyi seçti ve bu sayı artmaya devam ediyor. Hikayelerin her yerden gelebileceğini ve her yerde sevilebileceğini kanıtlayan küresel izleyicilerden gelen olumlu tepkiler bizi çok şaşırttı.” dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top