Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali Sona Erdi

    Festival, ödüllerin açıklanmasıyla son buldu

    11- 17 Ekim tarihleri arasında çevrim içi ve Ankara’da fiziksel olarak düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, dokuzuncu yılında da dopdolu film programı ve söyleşileriyle erişebilir olarak sinemaseverlerle buluştu. Festivalin son gününde Ulusal Uzun Film Yarışması ve Kısa Film Yarışması’nın ödülleri komedyen Deniz Göktaş’ın hazırlayıp sunduğu Kapanış Videosu ile açıklandı. 

    Kısa Film Yarışması’nın Kazananları

    Kısa Film Yarışması kapsamında Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi Deniz Telek’in yönettiği “Anuş” filmi oldu. Kısa Film Yarışması, En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi ise “İklim Değişimi” filmiyle Yasemin Demirci oldu. Kısa Film Yarışması’nda En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi Aslak Danbolt, En İyi Film Ödülü’nün sahibi ise Danbolt’un yönettiği “Anne” filminin oldu. Teşekkür konuşması için yayına bağlanan yönetmen Aslak Danbolt, iki ödüle de layık görülmekten şeref duyduğunu belirtti. Konuşmasının devamında ise jüri üyelerine, festival ekibine ve yarışmaya başvurması için yönlendiren yönetmen arkadaşı Murat Çetinkaya’ya teşekkürlerini iletti. 

    Ulusal Uzun Film Yarışması’nın Kazananları

    Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi “Hayaletler” filmi oldu. Jüri üyesi Emine Yıldırım'ın açıkladığı En İyi Senaryo Ödülü, titiz çalışılmış hikayesi, inandırıcı diyalogları ve derinlik mizahı gerekçesiyle “Kumbara” filmi senaristleri Ferit Karol ve Serkan Fakılı'nın oldu. En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi ise “Cemil Şov” filmi ile Barış Sarhan oldu. Ulusal Uzun Film Yarışması’nın En İyi Film Ödülü ise “Cemil Şov” filminin oldu. Ödülü açıklayan jüri üyesi Banu Sıvacı, ödülün gerekçesi olarak; filmin “ günümüz gösteri toplumunda görülen dünya ile arkadaki dünya arasındaki farkı yetkin bir atmosfer oluşturarak anlatması” olarak açıkladı. Teşekkür konuşması için yayına bağlanan yönetmen Barış Sarhan ise ilk olarak jüriye ve festival ekibine teşekkürlerini iletti. Konuşmasının devamında ilk filminde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görülmenin kendisini motive ettiğinden bahsederek asıl önemli olan meselenin sanat eserlerinin yarıştırılmasından çok, filmlerin seyirciyle buluşması olduğunun altını çizdi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top