Hesabım
    ‘Yeni Başlangıçlar, Umuyoruz’ Film Seçkisi Kundura Sinema’da

    Kundura Sinema’nın kapıları, 23 Ekim Cumartesi günü yeniden açılıyor.

    Beykoz Kundura’nın özgün endüstriyel mimarisiyle sıradışı bir izleme deneyimi sunan sinema salonu Kundura Sinema’nın kapıları Yeni Başlangıçlar, Umuyoruz adlı seçkiyle 23 Ekim Cumartesi günü yeniden açılıyor. Avangart sinemanın öncüsü Maya Deren'in Teiji Ito’nun müzikleri ve Metropolitan Opera Balesi dansçılarıyla çektiği 1958 yapımı son filmi “The Very Eye of Night”, bağımsız film kolektifi Los Ingrávidos’un Meksika’daki kadın cinayetlerini anlattıkları “Coyolxauhqui”, Fransız görsel sanatçı Pauline Curnier Jardin’in Aziz Sebastian kutlamalarını çarpıcı bir atmosferde kurguladığı “Explosion Ma' Baby” ve Lisa Jackson’ın likenlerin şaşırtıcı görselliği ve organizmalarından ilhâmla yarattığı “Lichen” adlı filmlerden oluşan seçki, Kundura Sinema’da döngüsel bir gösterim formatında izleyiciyle buluşacak.

    İzleyiciyi duygusal stimülasyona yol açan bir seyir deneyimiyle buluşturacak Yeni Başlangıçlar, Umuyoruz seçkisinde; Meksikalı bağımsız film kolektifi Los Ingrávidos’un Aztek ay tanrıçası Coyolxauhqui'nin hikâyesinden yola çıkarak günümüz Meksikasındaki kadın cinayetlerini yorumladıkları deneysel filmleri “Coyolxauhqui” (2017), Fransız görsel sanatçı Pauline Curnier Jardin’in Aziz Sebastian onuruna her yıl düzenlenen bir kutlamanın atmosferini çarpıcı bir gözlemle anlattığı videosu “Explosion Ma' Baby” ve Lisa Jackson’ın alg türü bitki ile bir mantar türünün birleşmesiyle oluşan likenlerin özgün yaşam döngülerine ve kolektif hayatlarını yaratan büyüleyici organizmalarına şapka çıkaran kısası “Lichen” (2019), seyirciyle buluşacak.

    Seçkide ayrıca; avangart sinemanın yaratıcılarından olan ve 1961 yılında kaybettiğimiz Maya Deren’in “The Very Eye of Night” adlı son filmi de gösterilecek. Maya Deren'in dans ve ritüel tutkusunu etkileyici bir dille anlattığı 1958 yapımı filmi, 1990 yılında keşfedilerek seyircisiyle 32 yıl sonra ilk kez buluşmuştu. 16 mm formatında çekilen ve müziklerinde Maya Deren filmlerinin vazgeçilmez isimlerinden, Japonyalı besteci Teiji Ito’nun imzası bulunan filmde, New York Metropolitan Opera Balesi’nden dansçılar rol alıyor.

    Döngüsel bir gösterim formatında sunulacak filmler 7 Kasım’a dek Cumartesi ve Pazar günleri 17:30-19:30 saatleri arasında Kundura Sinema’da ücretsiz izlenebilecek. Gösterimlere beykozkundura.com adresinden ücretsiz randevu alarak katılabilirken, Tuğçe Ulugün Tuna’nın Kundura Sahne’de sergilenen dans eseri REVERT’e bileti olan izleyiciler ise randevu almadan Kundura Sinema’daki programı yakalayabilecekler.

    YENİ BAŞLANGIÇLAR, UMUYORUZ

    Tarih: 23 Ekim - 7 Kasım 2021

    Gösterim Günleri: Cumartesi ve Pazar

    Saat: 17:30-19:30

    Türkçe altyazılı, Ücretsiz

    COYOLXAUHQUI

    Yönetmen: Los Ingrávidos Kolektifi

    Meksika / 2017 / 16mm / Renkli / Sessiz / 9’46’’

    Festivaller: Cine de Morelia FF, Media City FF (2018), London Short Film Festival (2021)

    EXPLOSION MA' BABY

    Yönetmen: Pauline Curnier Jardin

    Hollanda-İtalya-Fransa / 2017 / Super 8 HD / Renkli / Sessiz / 9’

    Festivaller: IFFR, Amsterdam International Documentary FF, 25 FPS Festival (2017)

    THE VERY EYE OF NIGHT

    Yönetmen: Maya Deren

    ABD / 1958 / 16mm / Siyah&Beyaz / Sessiz / 9’

    LICHEN

    Yönetmen: Lisa Jackson

    Kanada / 2019 / 3D Macro / Renkli / 12’

    Festivaller: Toronto Images Festival (2019), Sundance (2020)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top