Hesabım
    Leonardo DiCaprio Kült Tarikat Lideri Jim Jones'u Canlandıracak

    Leonardo DiCaprio, 1970'lerde yüzlerce kişinin toplu intiharına neden olan kült tarikat lideri Jim Jones'u canlandırmaya hazırlanıyor.

    Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio, tarihin en büyük toplu intihar vakasının sorumlusu olarak bilinen ve 1970'lerde kendisini tanrı ilan eden Jim Jones'un hayatını anlatacak filmde, Jim Jones'u canlandırmak ve ayrıca filmin yapımcılığını da üstlenmek istiyor. MGM, DiCaprio ile görüşmelerinin son aşamasında olduğunu bildirdi. 

    Halklar Tapınağı ismindeki dini tarikatın kurucusu olan Amerikalı kült lider Jim Jones, 1978 Kasım'ında tarikatın 918 mensubunun ölümüne neden olan toplu intihar eyleminin arkasındaki isim olarak dünya gündemine oturmuştu. Guyana'nın Jonestown yerleşim merkezinde gerçekleşen toplu intiharda ölenler arasında, siyanürle zehirlenen 304 çocuk da bulunuyordu. 

    Filmin senaryosunu, son olarak Jumanji: Welcome to the Jungle, Jumanji: The Next Level ve Venom gibi filmlerin senaryosuna imza atmış olan Scott Rosenberg yazacak. Leonardo DiCaprio, kendi yapım şirketi olan Appian Way adına filmin yapımcılığını da yapmak istiyor. DiCaprio'nun 2001 yılında kurduğu şirket daha önce Alejandro González Iñárritu'nun The Revenant ve Martin Scorsese'nin The Wolf of Wall StreetThe Aviator ve Shutter Island filmlerinin yapımcılığını üstlenmişti. Leonardo DiCaprio bu filmlerin hepsine başrolü oynadı ve The Revenant ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandı. 

    Jim Jones, Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı ilk tarihi şahsiyet olmayacak. Ünlü oyuncu daha önce Catch Me If You Can filminde dolandırıcı Frank Abagnale, The Aviator filminde havacı Howard Hughes ve The Revenant'ta Amerikan sınır sakini Hugh Glass rollerini oynamıştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top