Hesabım
    Dune 2'nin Çekimlerine Ne Zaman Başlanacağı Belli Oldu

    Vizyona girdiği tüm ülkelerde gişenin zirvesine oturmayı başaran Dune'un devam filmi için çekimler 2022 yazında başlayacak.

    Ülkemizde 22 Ekim'de vizyona giren ve başarılı bir gişe yolculuğu sürdüren Dune: Çöl Gezegeni'nin devam filmi için vizyon tarihi belirlendi. Buna göre 20 Ekim 2023'te vizyona girmesi planlanan filmin çekimlerine Temmuz 2022'de başlanacak.

    Dune: Çöl Gezegeni'nin senaryosu, uyarlandığı Frank Herbert romanının yalnızca ilk yarısını kapsıyordu. Yönetmen Denis Villeneuve'nin, Dune'u en başından beri bir üçleme olarak tasarladığı biliniyordu. Ancak serinin devam filmine ilişkin resmi açıklama, iki hafta öncesine kadar gelmemişti. Filmin yapım şirketi, Legendary Pictures, Dune 2'nin çekileceğini 26 Ekim'de Twitter hesabından duyurdu. 

    Denis Villeneuve, çekimlerin 2022 sonbaharından önce başlamayacağını söylemişti. Ancak gazeteci John Encinas'ın aktardığı bilgiye göre, filmin yapımcılarından biri, bir söyleşi etkinliğinde filmin çekimlerinin 18 Temmuz 2022'de başlayacağını açıkladı. Filmin vizyon tarihi ise 20 Ekim 2023 olarak belirlendi.

    Vizyondaki üçüncü haftasında olan Dune: Çöl Gezegeni'nin Timothee Chalamet ve Zendaya gibi yeni nesil yıldızların yanı sıra Josh Brolin, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Oscar IsaacJavier Bardem ve Stellan Skarsgard gibi deneyimli oyuncuları barındıran bir kadroya sahip. Film, ülkemizde gösterime girdiği ilk iki haftada gişenin lideri olarak kaldı ve üç haftada toplam ₺9.537.079 hasılat etti. Filmin dünya çapındaki gişe hasılatı ise $331,116,356. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top