Hesabım
    ''Rust''ın Işık Şefi, Sette Yaşanan Kaza İçin İhmal Davası Açtı

    Rust filminin ışık şefi, sette bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olan olay için ihmal davası açtı.

    Yaklaşık üç hafta önce, çekimleri Nex Mexico'da devam eden Rust filminin setinden gelen bir haber sinema dünyasını derinden sarstı. Oyuncu Alec Baldwin'in, rol gereği kullandığı ve aslında kurusıkı olması gereken silahı ateşlediğinde, silahtan çıkan gerçek mermiler, Ukraynalı görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne ve yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına yol açtı. 

    Olayla ilgili soruşturmalar devam ederken, filmin ışık şefi Serge Svetnoy bir ihmal davası açtı. Alec Baldwin, filmin yapımcıları, silah sorumluları ve birinci yönetmen asistanı da dahil olmak üzere birçok sanık aleyhine açılan davada, 21 Ekim günü yaşananların ilk ağzıdan açıklamasını yapan Svetnoy, aynı zamanda hayatını kaybeden Hutchins'in yakın arkadaşıydı.

    Serge Svetnoy, korkunç kaza gerçekleşirken, Alec Baldwin'den yaklaşık 6 metre uzaklıkta olduğunu, Baldwin silahı ateşlediğinde çıkan sesten kulaklarının uğuldadığını, sağ tarafından ürkütücü bir ıslık sesi duyduğunu ve yüzüne gelen baruttan gözlüklerinin aşındığını söyledi. Svetnoy, sağlık görevlileri gelene kadar, yere düştüğünü gördüğü Hutchins'e yardım etti ve bilincini kaybetmemesi için onunla konuşmaya çalıştı. Ancak Hutchins, gözlerinin önünde öldü. Dava dosyasında, Hutchins'i öldüren merminin kendisini teğet geçtiğini, sağlık görevlileri geldikten sonra fark eden Svetnoy'un, yaşadığı travma, şok ve keder nedeniyle yıkıldığı ve ağladığı belirtiliyor. 

    Dava, sanıkların “sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve ateşli silahların ve mühimmatın kullanımı ve bakımını düzenleyen en temel endüstri standartlarını ihlal ettiklerini” iddia ediyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top