Hesabım
    ''Eternals'' ABD Gişesinde Liderliğini Sürdürüyor

    Marvel Sinematik Evreni'nin son filmi Eternals, ikinci haftasında da ABD gişesinin zirvesinde

    Eternals, ABD'deki ilk hafta sonunda, 71 milyon dolar hasılat elde ederek gişenin zirvesine yerleşmişti. Vizyondaki ikinci hafta sonunu geçiren film, 27.5 milyon dolar ile zirvedeki yerini koruyor. Ancak filmin ikinci haftasonunda yaşadığı düşüş, Marvel'ın on bir yıllık tarihindeki en büyük ikinci hafta düşüşü olma yolunda ilerliyor. 

    ABD gişesinin ikinci sırasında, vizyona bu hafta sonu giren, Clifford the Big Red Dog adlı aile filmi yer alıyor. Norman Bridwell'in aynı isimli çocuk kitabından uyarlarnan ve 12 yaşındaki bir kız ile dev bir kırmızı köpeğin hikayesini anlatan film, ilk hafta sonunda 16.4 milyon dolar kazandı. 

    Vizyondaki dördüncü haftasını geride bırakan Dune ise, ABD gişesinde üçüncü sırada. Denis Villeneuve tarafından yönetilen film, dördüncü hafta sonunda 5.5 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaştı. Bu rakam, Dune'un bir önceki hafta sonuna göre yalnızca %28'lik bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Dune, sinema salonlarının yanı sıra, HBO Max'te de izlenebiliyor. Ancak gişe rakamları, seyircilerin büyük kısmının Dune'u sinemada izlemeyi tercih ettiğini gösteriyor. Dune'un dünya çapındaki toplam geliri ise 351 milyon doları aştı. 

    ABD gişesinin dördüncü sırasında, 4.6 milyon dolarlık gişe hasılatı elde eden No Time to Die bulunuyor. Vizyondaki yedinci haftasına giren film, dünya çapında 710 milyon dolara yaklaşan toplam hasılatıyla, pandemi döneminin dünya çapında en çok kazanan Hollywood filmi oldu. 

    Listenin beşinci sırasında ise, bir önceki hafta sonuna göre yalnızca %14'lük bir düşüş yaşayan Venom: Let There Be Carnage var. Yedinci haftasında 4 milyon dolar kazanan filmin, dünya çapındaki toplam hasılatı 441.5 milyon dolara ulaştı.

    Altıncı ve yedinci sıralarda sırasıyla, 2.2 milyon dolar hasılatıyla Ron's Gone Wrong ve 1.8 milyon dolar hasılatıyla The French Dispatch yer alıyor. Her iki film de vizyonda dördüncü haftasını geçiriyor. Kenneth Branagh'ın, bu hafta vizyona giren filmi Belfast ise, yalnızca 580 salonda gösterilmesine rağmen, 1.8 milyon dolarlık bir açılış yaptı. 

    ABD gişesinin son iki sırasında ise, ülkemizde bu hafta vizyona girecek olan Spencer ile korku filmi Antlers yer alıyor. Spencer, ikinci haftasına 1.5 milyon dolar kazanarak, ilk hafta sonuna göre %39'luk bir düşüş yaşadı. Antlers ise, üçüncü hafta sonunda 1.2 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top