Hesabım
    Halle Berry ''Bruised'' İle İkinci Oscar'ını Alabilir Mi?

    Oscar'lı oyuncu Halle Berry'nin, ilk yönetmenlik denemesi ''Bruised'', AFI Film Festivali'nde ilk kez seyirci karşısına çıktı.

    93 yıllık Akademi Ödülleri tarihinde, En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan ilk ve tek siyahi kadın oyuncu olan Halle Berry, yeni filmi Bruised ile yeniden Oscar'a göz kırpıyor. 

    Berry'nin ilk yönetmenlik denemesi Bruised, Amerikan Film Enstitüsü'nün düzenlediği AFI Film Festivali'nde görücüye çıktı. Filmde bir karma dövüş sanatları (MMA) sporcusu Jackie Justice'i canlandıran Halle Berry, performansı ile büyük beğeni topladı. Jackie Justice rolü, Berry'e 2001 yılında oscar kazandıran Monster's Ball'daki Leticia Musgrove rolünden sonraki, en zorlu ve en saygı uyandıran rolü olarak değerlendiriliyor. 

    Bruised'in konusu kısaca şöyle: Jackie'nin, yaşıtı olan diğer kadınlara göre çok farklı bir hayat tarzı vardır. Hatta onu tanıyan pek çok kişi, Jackie olarak değil, "Justice" olarak bilmektedir. Çünkü Jackie, bir karma dövüş sanatları sporcusudur. Ringlere çıkmakta ve hayatını ortaya koyarak rakipleriyle dövüşmektedir. Ancak son zamanlarda hayat ona pek de iyi davranmamıştır, iyi olduğunu düşündüğü tek şey olan dövüşmek konusunda da tökezlemeye başlamıştır. Seneler önce terk ettiği oğlu Manny'nin kapısına gelmesiyle, işler Jackie için daha da karışır. Bu yeni gelişmenin ışığında Jackie, oğlunun hak ettiği gibi bir anne olabilmek adına, korkularıyla yüzleşmek ve zihninde dolaşan şeytanları yenmek zorunda kalacaktır. Bunun için de bulunduğu spor dalının en korkusuz dövüşçülerinden biriyle yüzleşmek ve ringte onu yenmek zorundadır.

    Netflix yapımı film, senaryosunu yazan Michelle Rosenfarb'ın da ilk uzun metraj senaryosu. Halle Berry, yıllar önce keşfettiği ve orijinal olarak 21 yaşındaki beyaz bir kadının hayatını anlatan senaryoyu, önce daha yaşlı bir kadını merkezine alacak şekilde değiştirmiş. Projeyi sunduğu yapım şirketlerinin, projeden emin olmayan tavırları üzerine ise yönetmen koltuğuna da oturmaya karar vermiş. Berry'nin hayata geçirmek için uzun süre emek verdiği Bruised'in yapım süreci, 2020 Toronto Film Festivali'nde Netflix tarafından alınmasıyla başladı. 

    Filmle ilgili ilk yorumlara göre, 55 yaşındaki Halle Berry, fiziksel performansının öne çıktığı sahnelerle ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu yeniden hatırlatıyor. Olası bir Oscar adaylığı durumunda, Berry, kendisini En İyi Kadın Oyuncu dalında yarıştıracak filmi yöneten ilk kadın yönetmen olacak. Daha önce Warren Beatty, Clint Eastwood, Roberto BenigniKenneth Branagh gibi erkek oyuncular, kendi yönettikleri filmlerle hem En İyi Yönetmen hem de En İyi Oyuncu ödüllerine aday olmuşlardı. 

    Geçtiğimiz yıl, “20 yıl geçti. Hâlâ bu büyük ödülü alan tek siyah kadın oyuncu olmam üzücü. Bir şeyler değişmiş olmalıydı” şeklinde bir açıklama yapan Halle Berry'nin, bu seneki Oscar yarışında öne çıkıp çıkmayacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz. Bruised, 24 Kasım'dan itibaren Netflix'te izlenebilecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top