Hesabım
    Sinema Salonlarından Elde Edilen Gelir, Pandemi Öncesine Yaklaştı

    Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri olan Cineworld, Ekim ayı itibariyle bilet satışlarının, Covid-19 pandemisi öncesindeki rakamlara yaklaştığını açıkladı.

    Reuters'ın haberine göre, dünyanın en büyük ikinci sinema salonu zinciri olan Cineworld, sinema salonlarından dünya çapında elde edilen gelirin, Covid-19 pandemisinden önceki rakamlara %90 oranında yaklaştığını açıkladı. Birleşik Krallık ve İrlanda'da ise, pandemi öncesindeki bilet satış rakamlarının ötesine geçildi. Bu ülkelerde, sinema salonlarının gelirleri, salonların açıldığı Nisan ayından başlayarak düzenli bir artış yakaladı ve pandemi öncesine göre %27 büyüme gösterdi. 

    Bu büyümenin en büyük nedeni Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, EternalsNo Time To Die ve tüm dünyada çok büyük bir ilgiyle beklenen Dune gibi büyük bütçeli filmlerin, uzun zaman boyunca sinemaya gitme keyfinden mahrum kalan seyircileri sinema salonlarına çekmesi. Vizyona giren filmlerin, aynı anda ya da vizyona girdikten çok kısa süre sonra HBO Max, Disney Plus gibi dijital platformlarda da gösterime girdiğini düşünecek olursak, sinema gelirlerindeki artış çok daha önemli bir boyuta ulaşıyor.

    ABD'de ise pandemi öncesi gelirlerin %80'ine ulaşıldı. Cineworld, yakın zamanda Birleşik Krallık ve İrlanda'da olduğu gibi, ABD'de de pandemi öncesi dönemi aşacak bir büyüme bekliyor. Aralık ayında vizyona girecek olan Spider-Man: No Way Home ve The Matrix Resurrections gibi filmlerin bu büyümeyi hızlandıracağı tahmin ediliyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top