Hesabım
    ''Cehennem Silahı'' Geri Dönüyor!

    Serinin beşinci filmini Mel Gibson yönetecek.

    Türkiye'de ''Cehennem Silahı'' adıyla gösterime giren Lethal Weapon serisine devam filmi geliyor. Serinin 1987 - 1998 yılları arasında çekilen dört filminde, Martin Riggs karakterine hayat veren Mel Gibson, beşinci filmi hem yönetecek hem de yine başrolde oynayacak.

    Londra'da düzenlenen bir söyleşi etkinliğinde konuşan Mel Gibson, ilk dört filmi yöneten ve geçtiğimiz Temmuz ayında hayatını kaybeden Richard Donner ile aralarında geçen bir konuşmayı da aktardı. Donner'ın, beşinci filmin senaryosunu yazdığı sırada, kendisine ''Eğer ölürsem, bu filmi sen çekeceksin.'' dediğini anlattı. Mel Gibson, Donner'ı ''büyük bir adamdı'' diyerek andı. Bu konuşma sırasında Donner'a cevap vermediğini ancak, Donner'ın bu isteğini eşine, stüdyoya ve yapımcıya da ilettiğini belirtti ve ''Sonuç olarak, beşinci filmi ben yöneteceğim.'' açıklamasında bulundu. Mel Gibson, daha önce BraveheartThe Passion of the Christ, ApocalyptoHacksaw Ridge gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenmişti. 

    Cehennem Silahı'nın ilk filmi, 1987 yılında çıkmış, Mel Gibson'ın ve filmin yazarı Shane Black'in kariyerlerinde büyük bir sıçrama yapmalarını sağlamıştı. Filmde, Mel Gibson polis dedektifi Martin Riggs rolünü canlandırdı ve başrolü Roger Murtaugh karakterine hayat veren Danny Glover ile paylaştı. 1989'da vizyona giren Cehennem Silahı 2'de, kadroya Joe Pesci de katıldı. Cehennem Silahı 3, 1992'de vizyona girdi ve serinin en yüksek hasılata sahip filmi oldu. Zaman içinde klasikleşen ve büyük bir hayran kitlesi oluşturan seri, 1998 yapımı Cehennem Silahı 4 ile son buldu. 

    Cehennem Silahı 5'in detayları henüz belli değil ancak Danny Glover'ın da projeye katılması bekleniyor. Filmin yapımcılığını, Richard Donner'ın eşi Lauren Schuler Donner ve Dan Lin üstlenirken, Jonathan Eirich ve Derek Hoffman de yürütücü yapımcı olarak projede yer alacaklar. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top