Hesabım
    ''Rust'' Davasında Yeni Gelişme: Alec Baldwin'in O Sahnede Silah Kullanmasına Gerek Yoktu!

    ''Rust''ın senaryo süpervizörü, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüyle sonuçlanan kazanın gerçekleştiği sahnenin senaryosunda, silah kullanılmasını gerektirecek hiçbir şey olmadığını söyledi.

    Rust setinde yaşanan kazaya ilişkin, film ekibinden bir kişi daha konuştu. Filmin senaryo süpervizörü Mamie Mitchell, Alec Baldwin'e ve filmin yapımcılarına dava açarak, filmin senaryosuna göre, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın yaşandığı sahnede silah kullanılmasına gerek olmadığını söyledi.

    21 Ekim günü, çekimleri New Mexico'da devam eden Western filmi Rust'ın setinde, Alec Baldwin'in rol gereği kullandığı silahla yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına ve Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuştu. Çekimlerde kullanılan silahın kurusıkı olması gerekiyordu. Alec Baldwin silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini iddia ettiğinde gözler, Baldwin'e silahı veren yönetmen yardımcısı David Halls ve silah sorumlusu Hannah Guiterrez Reed'e dönmüştü. Kazanın yaşandığı gün silahı kontrol ettiğini söyleyen Reed, ''Asıl soru, bu kurşunu oraya kim, neden koydu olmalı'' diyerek sabotaj iddiasını gündeme getirmişti. Reed'in silahı, Baldwin'e verilmek üzere teslim ettiği Halls ise, 2019 yılında çalıştığı bir sette, yine bir silah kazasının yaşanması sonucunda işini kaybetmişti. Bu bilgiler ışığında, David Halls davanın kilit isimlerinden biri haline geldi.

    Olayla ilgili soruşturmalar devam ederken, Rust ekibinden isimler de filmin yapımcılarına ve Alec Baldwin'e dava açmaya başladılar. Bu isimlerden biri, filmin ışık şefi Serge Svetnoy'du. Svetnoy, açtığı ihmal davasında, sanıkların “sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve ateşli silahların ve mühimmatın kullanımı ve bakımını düzenleyen en temel endüstri standartlarını ihlal ettiklerini” iddia etmişti. 

    Filmin senaryo süpervizörü, Mamie Mitchell'in Baldwin ve yapımcılara, ''kasıtlı olarak duygusal sıkıntı ve zarar verme'' suçlamasıyla açtığı davada, soruşturmanın seyrini değiştirebilecek bilgiler ortaya attı. Alec Baldwin, silahı ateşlediğinde ondan yalnızca 1,5 metre uzakta olan Mitchell, kazanın ardından 911'i arayan ilk kişiydi.

    Mamie Mitchel, Hutchins'in ölümüne neden olan o sahnenin senaryosunda, sahnede silahın ateşlenmesini gerektirecek bir şey yazmadığını iddia etti. Mitchell'in belirttiğine göre, 21 Ekim günü, yönetmen Joel Souza, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins ve Mitchell, sahnede kullanılacak çekimleri kararlaştırdılar. Buna göre Baldwin'in gözlerini ve omzundaki kan lekesini gösteren çekimlerin ardından, Baldwin'in tabanca kılıfına uzanıp silahı eline aldığı bir çekim yapılacaktı.  

    Dava metninde, ''Alec Baldwin, kasıtlı olarak, herhangi bir sebep veya mazaret olmaksızın, çekilecek sahne bir ateşli silahın kullanılmasını gerektirmediği halde, dolu silahı ateşledi. Bay Baldwin, silahı kontrol etmeden ya da silah sorumlusuna kontrol ettirmeden, dolu silahla Rus ruleti oynamayı seçti.'' ifadeleri yer alıyor. Olayı soruşturan otoritelerin belirttiğine göre, Alec Baldwin provalar esnasında silahı boşaltmıştı. Fakat Mitchell, o gün herhangi bir prova yapılmadığını ve Baldwin silahı ateşlediğinde çekimin henüz başlamamış olduğunu iddia etti. 

    Avukatıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Mitchell, meslektaşlarının ve arkadaşlarının vurulma anının gözünün önünden gitmediğini, o anı tekrar tekrar yaşadığını belirterek, ''Kendimi güvende hissetmiyorum. Her an başıma bir şey gelebileceğini ve değer verdiğim insanlara kötü bir şey olabileceğini hissediyorum. Gerçekten korkuyorum. Bu şiddetli trajedi, hayatımdaki neşeyi alıp götürdü'' dedi.

    Baldwin'in ve filmin yapımcılarının avukatlarından, bu iddialara yönelik herhangi bir açıklama gelmedi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top