Hesabım
    Pixar Animasyonu ''Kırmızı''dan Türkçe Dublajlı Fragman

    Film, heyecanlandığı zaman kırmızı, dev bir pandaya dönüşen 13 yaşındaki kızın hikayesini anlatıyor.

    Pixar ve Disney ortak yapımı animasyon filmi Kırmızı, eğlenceli bir büyüme hikayesi anlatıyor. Filmin merkezinde, heyecanlandığı anlarda kocaman, kırmızı bir pandaya dönüşen 13 yaşındaki bir kız var. 

    2002 ve 2003 yılları arasında Toronto'da geçen film, annesinin sorumluluk sahibi kızı olmak ve ergenliğin kaosu arasında kalan, on üç yaşındaki Çinli-Kanadalı bir kız olan Mei Lee'nin etrafında dönüyor. Mei Lee, ergenlikle birlikte yaşadığı, bedenindeki, ilgi alanlarındaki ve diğer insanlarla ilişkilerindeki değişimler yeterli değilmiş gibi, bir de eski bir aile laneti yüzünden ne zaman çok heyecanlansa veya strese girse, kırmızı bir pandaya dönüşüyor. 

    Bu eğlenceli filmin yönetmenliğini, 2019 yılında, Bao filmi ile En İyi Kısa Animasyon Oscar ödülünü kazanan Domee Shi üstleniyor. Bu açıdan, Kırmızı, sadece bir kadın yönetmen tarafından yönetilen ilk Pixar animasyonu olma özelliğine sahip. Daha önce Ters Yüzİnanılmaz Aile 2 ve Oyuncak Hikayesi 4 gibi animasyon filmlerinde çalışan Domee Shi'nin filmin senaryosunu da yazdı. Kırmızı, Shi'nin ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi.

    Kırmızı'nın müziklerini İsveç'li müzisyen Ludwig Göransson bestelerken, ünlü şarkıcı Billie Eilish de film için orijinal bir şarkı yazdı. 

    Kırmızı, 11 Mart 2022'de vizyona girecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top