Hesabım
    Martin Scorsese ve Jonah Hill'li Grateful Dead Filmi Geliyor!

    Martin Scorsese, Amerikan rock grubu Grateful Dead'i anlatacak yeni bir film çekmeye hazırlanıyor.

    Martin Scorsese, son filmi Killers of the Flower Moon'un da yapımcılığını üstelenen Apple ile yeni bir film anlaşması yaptı. Film, 1960'larda kurulan ve eklektik müzik tarzıyla öne çıkan Amerikan rock grubu Grateful Dead hakkında olacak. Grubun vokalisti Jerry Garcia'yı iki kez Oscar adayı olan (Moneyball, The Wolf of Wall StreetJonah Hil canlandıracak.

    İsminin ne olacağı henüz belli olmayan filmin senaryosunu, American Crime Story, Man on the MoonDolemite Is My Name gibi yapımların senaryolarına imza atan Scott Alexander ile Larry Karaszewski yazacaklar. Scorsese ve Jonah Hill, Rick Yorn ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenecekler.

    Grateful Dead grubundan Bob Weir, Phil Lesh, Mickey Hart ve Bill Kreutzmann ile 1995 yılında vefat eden Jerry Garcia'nın kızı Trixie Garcia; Eric Eisner ve Bernie Cahiil ile birlikte yürütücü yapımcılar olarak projeye katılacaklar.

    Martin Scorsese, kariyeri boyunca birçok rock belgeselini yönetti ve yapımcılığını üstlendi. Bunların arasında 2017 yapımı Grateful Dead belgeseli ''Long Strange Trip'' de yer alıyor. Ancak Scorsese bu proje ile ilk kez bir müzik grubu hakkında biyografik bir film yapmaya hazırlanıyor. Film, The Wolf of Wall Street'ten sonra yeniden birlikte çalışmak için bir fırsat kollayan Jonah Hill ile Scorsese'nin birlikte çalışacağı ikinci proje olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top