Hesabım
    ''Hayalet Avcıları: Öteki Dünya'' ABD Gişesinin Zirvesine Yerleşti

    Filmin 44 milyon dolarlık açılış hasılatı, yapım şirketi Sony'nin tahminlerini aştı.

    Pandemi nedeniyle vizyon tarihi birkaç kez ertelenen ve geçtiğimiz cuma vizyona giren Hayalet Avcıları: Öteki Dünya, 44 milyon dolarlık hasılat ile ABD gişesinin zirvesine oturdu. 1980'lerdeki orijinal serinin yönetmeni Ivan Reitman'ın oğlu Jason Reitman tarafından yönetilen film, eleştirmenlerden karışık yorumlar almasına rağmen gişede beklentileri aştı. Sony, filmin ilk hafta sonu hasılatını 28 milyon dolar olarak öngörmüştü. ABD gişesindeki beklenmedik hasılatıyla, yılın en iyi açılış yapan 5. filmi olan Hayalet Avcıları: Öteki Dünya, dünya çapında ise toplam 60 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaştı.

    ABD gişesinin ikinci sırasında, vizyona girdiği ilk iki hafta zirvede yer alan Eternals bulunuyor. Eternals'ın vizyondaki üçüncü haftasında ABD'de elde ettiği gelir 10.8 milyon dolar. Filmin uluslararası gişedeki toplam hasılatı ise 336 milyon doları aştı. Geçen hafta vizyona giren ve listenin ikinci sırasında yer alan aile filmi Clifford The Big Red Dog, bu hafta elde ettiği 8.1 milyon dolarlık gişe hasılatı ile ABD gişesinin üçüncü sırada yer alıyor. 

    Will Smith'in başrolünde oynadığı, tenisin efsane isimleri Venus ve Serena Williams'ın çocukluğuna odaklanan Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar, ilk hafta sonunda ABD'de 5.7 milyon dolar, dünya çapında ise 8.2 milyon dolar kazandı. ABD gişesinin dördüncü sırasında yer alan filmin düşük gişe hasılatı, Warner Bros'un filmi sinemalarla aynı anda HBO Max'te de gösterime sokmasının bir nedeni olarak görülüyor. Will Smith'in performansıyla öne çıkan ve yaklaşık 50 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen filmin, gişede beklenilen hasılatı elde edip edemeyeceğini önümüzdeki haftalarda göreceğiz. 

    Vizyondaki beşinci haftasında 3 milyon dolar kazanan Dune, listenin beşinci sırasında. ABD'deki toplam hasılatı 98 milyon dolar olan film, dünya çapında toplam 367 milyon dolar hasılat elde etti. Dune'un, önümüzdeki hafta ABD gişesinde 100 milyon dolarlık hasılatı aşması bekleniyor. 

    Listenin altıncı ve yedinci sırasında, vizyondaki sekizinci haftasında 2.8 milyon dolar kazanan Venom: Let There Be Carnage ve yedinci haftasında 2.7 milyon dolar kazanan No Time To Die yer alıyor. Venom'un ABD gişesindeki toplam hasılatı 200 milyon doları geçti. No Time To Die ise 155 milyon dolara yaklaştı. 

    ABD gişesinin son üç sırasında ise; üçüncü haftasında 970 bin dolar kazanan The French Dispatch, ikinci haftasında 940 bin dolar kazanan Belfast ve beşinci haftasında 888 bin dolar kazanarak toplam 22 milyon dolarlık hasılata ulaşan animasyon filmi Ron's Gone Wrong yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top