Hesabım
    Jennifer Lawrence ve Kirsten Dunst, Kadın Ve Erkek Oyuncular Arasındaki Ücret Eşitsizliğine Değindi

    İki ünlü oyuncu, sinema sektöründe kadın oyuncuların erkeklerden daha az kazanmasıyla ilgili yorumlarda bulundular.

    24 Aralık'ta Netflix'te gösterime girecek olan Don't Look Up filminin başrolünü Leonardo DiCaprio ile paylaşan Jennifer Lawrence, Vanity Fair'e verdiği röportajda DiCaprio ve kendisinin ücretleri arasındaki fark hakkında konuştu. Lawrence filmden 25 milyon dolar kazandı, DiCaprio'nun ücreti ise ondan 5 milyon dolar daha fazla.

    Sinema sektöründe, eşit rollerde yer alsalar bile kadın yıldızların, erkek yıldızlardan daha düşük ücret alıyor alması sık sık tartışılıyor. Vanity Fair'in bu konudaki düşüncesini aldığı Jennifer Lawrence, Don't Look Up özelinde bu durumu anladığını belirtti. Lawrence, ''Leo benden daha fazla gişe getiriyor. Anlaşmamdan dolayı son derece şanslıyım ve mutluyum.'' dedi. Ancak daha geniş ölçekte bakıldığında, ücret eşitsizliği konusundaki olumsuz düşüncesini dile getirerek, ''Benim gördüğüm, ve eminim ki iş gücüne katılan diğer kadınlar da görmüştür, eşit ücret hakkında sorgulama yapmanın son derece rahatsız olduğu. Eşitsizlik olarak görünen bu durumu sorgularsanız, size bunun cinsiyet eşitsizliği olmadığını söylerler, ancak bunun tam olarak ne olduğunu söylemezler.'' dedi.

    Yine bir Netflix filmi olan The Power of The Dog ile izleyicilerle buluşacak olan Kirsten Dunst da geçtiğimiz günlerde The Independent'a verdiği bir röportajda, bu konuya değinerek, Spider-man filmlerinde başrolü paylaştığı Tobey Maguire'nin ücretinin kendisininkinden daha yüksek olduğunu belirtmişti. ''Benimle örümcek adam arasındaki ücret farkı aşırı boyuttaydı'' diyen Dunst, ''O zamanlar bunun hakında hiç düşünmemiştim, sonuçta Tobey örümcek adamı oynuyor diye düşünüyorudum, ama bilin bakalım ikinci Spider-Man posterinde kim vardı: örümcek adam ve BEN!'' diyerek sinema sektöründeki ücret eşitsizliğine tepkisini dile getirdi.   

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top