Hesabım
    Disney, 2022 İçin 33 Milyar Dolar Bütçe Ayırdı

    Disney, 2022 yılında 100 farklı projeye harcamak üzere 33 milyar dolar bütçe ayırdığını açıkladı.

    Medya devi Disney, 2022 yılı için planladığı bütçenin 33 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bu rakam, Disney çatısı altındaki film stüdyoları olan Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Pixar, Lucasfilm, National Geographic, 20th Century Studios, Marvel Studios ve Searchlight Pictures ile Disney'in online izleme platformları olan ABC Entertainment, Disney Channel, FX Networks, Hulu ve ESPN için harcanacak. 

    2022 yılında 100 yeni yapım ortaya koymayı planlayan Disney'in 2022 için ayırdığı bütçe, 2021 bütçesinden 8 milyar dolar daha fazla. Disney, bu artışın sebebi olarak şirketin online platformlarına daha çok içerik üretme isteklerini ve pandemide yaşanan üretim aksaklıklarını gösterdi. Şirket, tüm dünyada alınan Covid-19 önlemleri nedeniyle bazı dizi ve filmlerin vizyon tarihlerini ertelemek zorunda kalmıştı. 

    The Walt Disney Company CEO'su Bob Chapek, bu yılın başlarında, Disney'in her yıl 100 yeni içerikle izleyici karşısında çıkmayı planladığını açıklamıştı. 2022, şirketin bu planını hayata geçireceği ilk yıl olacak. 2021 yılında Disney çatısı altından toplam 60 yapım çıktı. Bu açıdan bakılacak olursa 100 oldukça yüksek bir rakam. Disney hayranları yapım sayısındaki artışın, yapımların kalitesini düşürmesinden endişe ediyor. 

    Öte yandan Disney'in 33 milyar dolarlık bütçesiyle, medya sektöründe ne kadar ciddi adımlar attığını diğer şirketlerin bütçeleriyle kıyaslayarak görmek de mümkün. Disney'in içerik üretme konusundaki en büyük rakiplerinden biri olan Netflix'in 2022 bütçesi 14 milyar dolar, WarnerMedia'nın ise 20 milyar dolar olarak açıklandı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top