Hesabım
    Guillermo Del Toro ''Pinocchio'' İçin Tarih Verdi!

    Oscar'lı yönetmenin Pinokyo uyarlaması 2022 yılında Netflix'te olacak.

    Oscar ödüllü usta yönetmen Guillermo del Toro (The Shape of Water, Pan's Labyrinth), İtalyan yazar Carlo Collodi'nin klasik kitabı Pinokyo'yu kendi bakışıyla yorumluyor. Gerçek bir çocuğa dönüşen tahta kukla hikayesini daha karanlık bir boyutta ele alacak olan animasyon film Pinocchio, del Toro'nun 2008 yılından beri üzerinde çalıştığı ancak finansal nedenlerle hayata geçiremediği bir projeydi. Filmin 2018 yılında Netflix tarafından satın alınmasıyla, yapım süreci 2020'de nihayet başladı.

    Guillermo del Toro, Collider'a verdiği röportajda, filmin 2022 yılının son çeyreğinde Netflix'te yayınlanacağını açıkladı. Yönetmen ayrıca kendi Pinocchio yorumunun ''hikayenin şimdiye kadar gördüğümüz herhangi bir versiyonundan farklı olacağını'' da vurguladı. Guillermo del Toro'nun açıklamasının tamamı aşağıda:

    ''Benim için çok, çok, çok kişisel bir film. Pinokyo ve Frankenstein, benim için her zaman aynı madolyonun iki yüzü olmuştur. Çünkü esasında bunlar aynı hikaye. Çok derin olduğunu düşündüğüm şeylerden konuşan ama aynı zamanda eğlenceli ve müzikal olan bir Pinokyo fikrini gerçekten inanılmaz derecede etkileyici buluyorum. Açıkçası, animasyonda, filmi baştan sona birçok kez storyboard'larda görürsünüz ve ardından hareket eklersiniz. Şu anda %50 animasyon ve %50 storyboard'dayız. Filmi her izlediğimde bebek gibi hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Olabildiğince kişisel, olabildiğince hareketli. Hikayenin şimdiye kadar gördüğünüz hiçbir versiyonuna benzemiyor. Ondan tamamen farklı. Orijinal masalın ahlaki temellerini yıkıyor, yani gerçek bir çocuk olmak için değiştirmeniz gerekiyor. Et ve kan olacaksın. Bu, gerçek bir insan gibi davranarak gerçek bir çocuk olmakla ilgilidir, nokta.''

    Filmin seslendirme kadrosunda Gregory Mann, Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett, Finn WolfhardRon Perlman ve David Bradley gibi yıldız isimler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top