Hesabım
    Disney’in 98 Yıllık Tarihinde İlk Defa Bir Kadın Başkan Seçildi

    98 yıllık bir geçmişi olan Disney'in ilk kadın yönetim kurulu başkanı Susan Arnold görevi devralmaya hazırlanıyor

    16 Ekim 1923 tarihinde, Walt ve Roy Disney kardeşler tarafından kurulan animasyon stüdyosu Disney, bugün Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Pixar, Lucasfilm, National Geographic, 20th Century Studios, Marvel Studios ve Searchlight Pictures yapım stüdyoları ile ABC Entertainment, Disney Channel, FX Networks, Hulu ve ESPN online izleme platformalarının sahibi olan dev bir şirket. 

    98 yıllık bir tarihi olan Disney'e ilk defa bir yönetim kurulu başkanı seçildi. Disney’de 14 yıldır yönetim kurulu üyesi olan Susan Arnold, yıl sonunda, şimdiki başkan Bob Iger’in koltuğuna oturacak.15 yıl boyunca Disney'i yöneten ve Pixar, Marvel, Lucasfilm ve 21st Century Fox gibi şirketleri Disney'in bünyesine katan Iger'ın görevden ayrılması, Disney için bir dönemin sonu oldu. Iger, 2020’de CEO’luk görevini bırakmıştı, bu yıl sonunda da yönetim kurulu başkanlığından ayrılacak.

    Susan Arnold başkan seçildikten sonra bir açıklama yayınlayarak, “Bu yeni görevime başlarken Disney hissedarlarının uzun vadeli çıkarlarına hizmet etmek ve CEO Bob Chapek’le yakın çalışmak istiyorum. O, şirketin bir asırlık kreatif mükemmellik mirasını ileri taşımayı hedefliyor.” dedi. Arnold daha önce, küresel yatırım şirketi Carlyle firmasında yöneticilik yaptı ve Procter and Gamble, McDonald's gibi ABD’nin en büyük şirketlerinden bazılarında üst düzey görevlerde bulundu. Görevi devredeceği Arnold'dan övgüyle bahseden Bob Iger, "Susan, 2007'de yönetim kuruluna beri şirkete paha biçilmez katkılarda bulundu" ifadesinde bulundu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top