Hesabım
    21. Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nin Açılışı Gerçekleşti

    Festival, onur ödülleriyle ve açılış filmiyle baişladı

    3-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi'nin Yunus Emre Yerleşkesi'nde yer alan Sinema Anadolu'da gerçekleştirilen açılış törenine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ev sahipliği yaptı ve geceye önemli konuklar katıldı.

    Festivalin açılış gecesinde emek ve onur ödüllerinin yanı sıra, yılın performansları da onurlandırıldı. Nur Sürer ve Erden Kıral, onur ödüllerinin sahibi olurken, yakın zamanda kaybettiğimiz Kadir Beycioğlu adına eşi Hülya Beycioğlu ve Tijen Par'a emek ödülleri takdim edildi. Ödül konuşmalarının öncesinde sponsorlara plaketleri verildi.

    "Yılın Performansı Ödülleri"ne ise genç oyuncular Hayal Köseoğlu ve Ozan Çelik layık görüldü. Hayal Köseoğlu, Bir Nefes Daha adlı filmdeki performansıyla, Ozan Çelik ise Cemil Şov adlı filmdeki rolüyle aynı ödüle layık görüldü. Köseoğlu bir video yollayarak geceye katılırken, Çelik ödülünü aldı ve festival ekibine teşekkür etti.

    Tören sonrası festivalin açılış filmi olan, ödüllü yönetmen Pedro Almodovar'ın Parallel Mothers filminin gösterimi yapıldı ve açılış gecesi sona erdi. Festival 11 Aralık tarihine kadar devam edecek. Festival kapsamında yerli ve yabancı filmlerin ekiplerinin söyleşileri, yılın önemli filmlerinin gösterimi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top