Hesabım
    ''Encanto'' ABD Gişesindeki Liderliğini Sürdürüyor

    İkinci hafta sonunda 12.7 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Disney animasyonu, ABD gişesinin zirvesindeki yerini koruyor.

    Disney animasyonu Enkanto: Sihirli Dünya, geçtiğimiz hafta yani Şükran Günü haftasında ABD'nin en çok izlenen filmi olmuştu. Film, ikinci hafta sonunda da 12.7 milyon dolar gişe kazancıyla listenin zirvesinde yer alıyor. Enkanto'nun dünya çapındaki toplam geliri ise 116 milyon doları aştı.

    İkinci sırada, ABD ve Kanada gişesinden toplam hasılatı 100 milyon doları geçen Hayalet Avcıları: Öteki Dünya yer alıyor. Vizyona girdiği ilk hafta, beklenenin çok üstünde izlenen film, üçüncü hafta sonunda 10.4 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Filmin 100 milyon dolar sınırını geçmesi önemli, çünkü pandemi sonrasında sinema salonlarını kurtarması beklenen Dune bile bu sınırı altıncı hafta sonunda ancak geçebilmişti. Hayalet Avcıları: Öteki Dünya'nın, dünya çapındaki gişe geliri ise 145 milyon dolara ulaştı.

    Gucci Ailesi, 6.8 milyon dolarlık hasılatıyla üçüncü sırada yer alıyor. Filmin ABD ve Kanada'daki toplam gişe geliri 33.6 milyon dolar, dünya çapındaki geliri ise 67 milyon dolar. ABD gişesinin dördüncü sırasında bir Noel filmi yer alıyor. ''Christmas with the Chosen: The Messengers'' adlı film, ilk hafta sonunda 4 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Filmin ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı ise 9 milyon dolara yaklaşımış durumda. 

    Marvel filmi Eternals ise ilk beşteki yerini koruyor. Film, 3.9 milyon dolar kazandığı beşinci haftasında, ABD gişesinin beşinci sırasında yer aldı. Eternals'ın küresel çapta elde ettiği gişe geliri ise 384 milyon doları aştı. Resident Evil serisinin son filmi Resident Evil: Raccon Şehri, 2.7 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek listenin altıncı sırasında yer alırken; yedinci ve sekizinci sırada, ikisi de 1.8 milyon dolar kazanan Dune ve Clifford Büyük Kırmızı Köpek yer aldı.

    ABD gişesinin son iki filmi ise, üçüncü haftasında yalnızca 1.2 milyon dolar gelir eden Kral Richard Yükselen Şampiyonlar ile 1 milyon dolar ile açılış yapan ''Gekijôban Sword Art Online Progressive Hoshi naki yoru no Aria'' oldu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top