Hesabım
    Selman Nacar’ın Yönettiği "İki Şafak Arasında" Torino Film Festivali’nde En İyi Film Seçildi!

    39. Torino Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü, Selman Nacar'ın ''İki Şafak Arasında'' filminin oldu.

    26 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında İtalya, Turin'de gerçekleştirilen Torino Film Festivali'nin ödülleri dağıtıldı. Bu yılın En İyi Film Ödülü, ''İki Şafak Arasında'' filminin oldu. Selman Nacar'ın ilk uzun metraj filmi İki Şafak Arasında, 24 saatlik bir süreci anlatan ve ailevi sorumluluklar ile etik çerçevesinde gelişen bir gerilim filmi. 

    Festivalin, yönetmen Ildikó Enyedi'nin başkanlığındaki jürisi film hakkında “Akıllıca bir farkındalıkla yönetilen bu olgun film, yeni ve büyük bir yeteneği ortaya çıkarıyor.” yorumunda bulundu. İki Şafak Arasında, büyük ödül için yarışan 12 film arasından sıyrıldı. Filmin ödülü 18 bin Euro'luk bir maddi desteği de kapsıyor. 

    2019 yılı yazında, Uşak'ta dört haftada çekilen İki Şafak Arasında, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü kazanmış ve oyuncuşarı Nezaket Erden ile Erdem Şenocak'a En İyi Yardımcı Oyuncu ödüllerini getirmişti. Film San Sebastian Uluslararası Film Festivali, Transilvanya Uluslararası Film Festivali, Boğaziçi Film Festivali ve Free Zone Film Festivali'nden de ödüllerle döndü.

    Vizyon tarihi henüz belli olmayan İki Şafak Arasında'nın konusu kısaca şöyle: Kadir (Mücahit Koçak), akşam sevdiği kızın ailesiyle tanışacağı için oldukça heyecanlıdır. Ancak babasının tekstil fabrikasında iş kazasının gerçekleştiğini öğrendiğinde planları değişir. Kazayı işçinin ailesine söylemeyi üstelenen Kadir, işçinin ailesi için elinden geleni yapmaya hazırdır. Bu süreç içerisinde Kadir, hayatını üstüne kurduğu tüm değerlerin sarsıldığını hissetmeye başlar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top