Hesabım
    Ödül Sezonunun Öne Çıkan Filmi ''The Lost Daughter''ın Altyazılı Fragmanı Yayınlandı

    Maggie Gyllenhaal'ın yönettiği filmin başrolünde Oscar'lı oyuncu Olivia Colman yer alıyor.

    The Dark Knight, The Kindergarden Teacher, Crazy Heart, Hysteria gibi filmlerde yer alan oyuncu Maggie Gyllenhaal'ın ilk yönetmenlik denemesi olan The Lost Daughter filminin altyazılı fragmanı yayınlandı. Oscar ödüllü Olivia Colman'ın (The Father, The Favourite, The Crown) başrolünde yer aldığı film, ödül sezonunun öne çıkan yapımlarından birisi.

    Olivia Colman'ın yanı sıra Dakota Johnson, Peter Sarsgaard, Ed HarrisPaul Mescal gibi isimlerin yer aldığı Netflix yapımı film, kendisini işine ve çocuklarına adayan bekar bir anne olan Leda'nın (Olivia Colman) hikayesini anlatıyor. Kendi halinde bir İngilizce öğretmeni olan Leda, kızları babalarının yanına gitmek için evden ayrılınca kendisini fazlasıyla yalnız hissediyor ve Güney İtalya'nın küçük bir sahil kasabasında tatil yapmaya karar veriyor. Ancak, sessiz ve sakin geçen birkaç günün ardından tanıştığı rahatsız edici bir aile Leda'nın kendi geçmişiyle yüzleşmesine neden oluyor. Filmin, Ellana Farante'nin romanından uyarlanan senaryosunu da Maggie Gyllenhaal kaleme aldı.

    Venedik Film Festivali'nden En İyi Senaryo ödülüyle ayrılan film, geçtiğimiz hafta verilen ve Hollywood'un ödül sezonunu resmen başlatan Gotham Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Başrol Performansı ödüllerini aldı ve Maggie Gyllenhaal'a En İyi Çıkış Yapan Yönetmen ödülünü getirdi. 

    Film, New York Eleştirmenler Birliği tarafından da En İyi İlk film seçildi. Ayrıca Maggie Gyllenhall ilk yönetmenliğiyle, Palm Springs Uluslararası Film Festivali ve Montclair Film Festivali tarafından da ödüllendirildi. Sanatçı bir ailede yetişen Maggie Gyllenhaal, oyuncu Jake Gyllenhaal'ın ablası ve yönetmen Stephen Gyllenhaal ile senarist Naomi Foner'ın kızı. The Lost Daughter'ın övgüler ve ödüller toplaması, Maggie Gyllenhaal'un kariyerine kamera arkasında devam edeceğini gösteriyor gibi duruyor.

    The Lost Daughter, 17 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek ve 31 Aralık'ta da Netflix'te yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top