Hesabım
    Céline Dion'un Hayatından Esinlenen "Aline" Filminden Yeni Fragman!

    Valérie Lemercier imzalı Aline, ünlü şarkıcı Céline Dion'un yaşamından esinleniyor ve Aline Dieu adlı kurgusal bir karakterin hayatını anlatıyor.

    Valérie Lemercier'in yönettiği, başrolünde oynadığı ve senaryosunu Brigitte Buc ile birlikte yazdığı Aline filmi, Kanadalı şarkıcı Aline Dieu'nun hayat hikayesini konu ediyor. Sylvette ve Anglomard'ın 14. çocukları olarak dünyaya gelen Aline'in altın değerindeki sesini duyan müzik yapımcısı Guy-Claude, onu dünyanın en iyi şarkıcısı yapmaya karar verir. Ailesi tarafından desteklenen Aline, Guy-Claude'un tomurcuklanan aşkının rehberliğinde kaderini yazmaya başlar.

    Filmde yer alan Aline Dieu kurgusal bir karakter ancak filmin hikayesi büyük oranda Grammy ödüllü Kanadalı şarkıcı Céline Dion'un yaşamından uyarlanmış. 1980'lerde başlayan kariyerini halen başarılı bir şekilde sürdürmekte olan Céline Dion, özellikle 11 Oscar'lı James Cameron filmi Titanic için söylediği ''My Heart Will Go On'' şarkısıyla tüm dünyada büyük bir üne kavuşmuş; filmin müzikleri Oscar alırken Dion da söylediği şarkı ile Grammy ödülüne layık görülmüştü.

    Aline'de Valérie Lemercier'in yanı sıra Sylvain MarcelDanielle FichaudRoc Lafortune, Antoine VézinaPascale Desrochers gibi oyuncular yer alıyor. Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alan Aline'in yapımıcılığı, Judy Garland'ın hayatını anlatan ve başrolünde yer alan Renee Zellweger'e En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandıran Judy filminin de yapımcılığını üstlenen stüdyo tarafından üstleniliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top