Hesabım
    Harvey Weinstein, Yüzüklerin Efendisi Yönetmeni Peter Jackson'ı Kovmakla ve Yerine Tarantino'yu Getirmekle Tehdit Etmiş!

    Peter Jackson'ın menajeri Ken Kamins, Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nin vizyona girmesinin 20. yılı için verdiği röportajda, Weinstein'ın Jackson'ı tehdit ettiğini anlattı.

    Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin hayranları için, seriyi, JRR Tolkien'in yarattığı fantastik Orta Dünya'yı beyaz perdeye mükemmel bir şekilde taşımayı başaran Peter Jackson'dan başkasının yönettiğini düşünmek neredeyse imkansız. Hele de Quentin Tarantino gibi, belirli bir tarzı olan bir yönetmenin projenin başına geçmesi düşüncesi ancak parodilere yakışabilecek derecede absürt. Fakat yıllar önce, serinin yapımcılığını üstlenen Harvey Weinstein, Jackson'ı kovup yerine Tarantino'yu işe almayı düşünmüş!

    Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nin 20. yılı için, Independent, serinin oyuncularının yanı sıra Peter Jackson'ın menajeri Ken Kamins ile de bir röportaj yaptı. Filmin çekim sürecine dair anılarını paylaşan Kamins, tecavüz ve cinsel taciz suçlarından hapse mahkum edilen eski yapımcı Harvey Weinstein'ın Peter Jackson'ı kovmakla tehdit ettiğini anlattı.

    Weinstein'ın, Peter Jackson'a karşı desteğinin bir anda tamamen değiştiğini ve Jackson'ı, filmin süresini iki buçuk saatle sınırlandırmazsa işten kovmakla, yerine de Quentin Tarantino'yu işe almakla tehdit ettiğini anlatan Kamins, başlangıçta ise Weinstein'ın bunun tam tersini istediğini belirtti.

    Sonuçta Yüzüklerin Efendisi, o zamanlar Harvey Weinstein ve kardeşinin yönettiği Miramax'ın değil New Line yapım şirketinin çatısı altında çekildi. Filmin bütçesiyle ilgili tartışmalar arttıkça Weinstein ve Jackson arasındaki gerilimin arttığını belirten Ken Kamins, filmin haklarının New Line'a satıldığını ve seriyi, iki yerine üç film yapma fikrinin de New Line'ın kurucusu Bob Shaye'nin fikri olduğunu söyledi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top