Hesabım
    ABD Gişesinin Zirvesine Yerleşen 'Spider-Man: No Way Home' Dünya Çapında da İzlenme Rekorları Kırıyor!

    ABD gişesinin zirvesine yerleşen ve pandemi döneminin izlenme rekorunu kıran Spider-Man: No Way Home, dünya çapında en iyi açılış yapan üçüncü film oldu.

    2021'in en çok merak edilen filmlerinden biri olan Spider-Man: No Way Home geçtiğimiz hafta sonu vizyona girdi. Filmin, Covid-19 pandemisinden etkilenen sinema sektörünü yeniden canlandırıp canlandıramayacağı merak konusuydu. Hem ülkemizde hem de ABD'de filmin biletleri ön satışa çıktığında, bilet satış sitelerinin yoğunluktan dolayı çökmesi Spider-Man'in yeni bir izlenme rekoruna imza atabileceğinin ilk işaretiydi. Ancak Omicron varyantı ile ilgili haberler ve pek çok Avrupa şehrinde yeniden kısmi kapanmaya gidilmesi biraz da olsa beklentileri düşürüyordu. 

    Spider-Man olarak Tom Holland'ı izlediğimiz, Zendaya, Jacob Batalon, Benedict Cumberbatch, Marisa Tomei'nin yanı sıra diğer Spider-Man serilerindeki rollerine geri dönen oyuncuların da yer aldığı film, ilk hafta sonunda dünya çapında 587 milyon 200 bin dolar hasılat elde ederek pandemi rekorunu kırdı ve Omicron ile ilgili endişeleri dindirdi. Spider-Man: No Way Home yalnızca pandemi döneminin izlenme rekorunu kırmakla kalmadı, aynı zamanda tüm zamanların küresel çapta en iyi açılış hasılatına imza atan üçüncü film oldu.

    ABD ve Kanada'da 253 milyon dolar kazanan film, Mart 2020'den bu yana, yani pandemi döneminde en iyi açılışa imza atan film oldu. Spider-Man'den önce listenin başını çeken film Venom 2: Let There Be Carnage'ın açılış hasılatının yalnızca 90 milyon dolar olması bile Spider-Man'in başarısını göz önüne seriyor. 

    Ülkemizde de ilk hafta sonunda 934 bin 599 kişi tarafından izlenen Spider-Man: No Way Home, en iyi açılış yapan ikinci yabancı film oldu. Film, vizyona girdiği 17 Aralık Cuma günü 296.623 biletli seyirci tarafından izlenerek, yabancı filmlerde tüm zamanların en iyi ilk gün izlenme rekorunu da kırmış oldu.

    ABD gişesinde en çok izlenen filmlerin devamına bakacak olursak, ikinci sırada vizyondaki dördüncü hafta sonunda 6.5 milyon dolar hasılat elde eden Disney'in son animasyon masalı Encanto yer alıyor. Encanto'yu, Spielberg'in West Side Story'si takip ediyor. Geçtiğimiz hafta vizyona giren West Side Story, ilk hafta sonunda 10.5 milyon dolar hasılat elde ederek beklentinin çok altında bir izlenme oranına ulaşmıştı. Filmin ikinci hafta sonundaki hasılatı ise 3.4 milyon dolar oldu. Gişe listesinin dördüncü sırasındaki Ghostbusters: Afterlife da 3.4 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Filmin ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 117 milyon dolara ulaştı. Listenin beşinci sırasında ise Oscar'lı yönetmen Guillermo Del Toro'nun son filmi Nightmare Alley yer alıyor. Spider-Man çılgınlığının gişeyi domine ettiği hafta sonunda vizyona giren, bol yıldızlı Nightmare Alley yalnızca 3 milyon dolar gişe hasılatı elde edebildi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top