Hesabım
    Keanu Reeves, Matrix Resurrections'ın Sinemalarla Aynı Anda Dijitalde Yayınlanmasına Olumlu Bakıyor

    Son zamanlarda, büyük bütçeli filmlerin vizyona girer girmez dijital platformlarda da yayınlanması büyük tartışmalara yol açıyor. Buna şiddetle karşı çıkan yönetmen ve oyuncuların aksine, Keanu Reeves konuya olumlu yaklaşıyor.

    Merakla beklenen Matrix Resurrections, bu cuma vizyona giriyor. Film sinemalarla aynı anda, dijital platform HBO Max'te de yayınlanacak. Son zamanlarda, özellikle pandemiyle birlikte filmlerin vizyona girer girmez dijital mecralarda da yayınlanması sıklıkla karşımıza çıkan ve büyük tartışmalar yaratan bir uygulama. Keanu Reeves ise bu duruma olumlu yaklaşıyor.

    Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz yaz vizyona giren Black Widow'un aynı anda Disney Plus'ta da yayınlanması, filmin başrol oyuncu Scarlett Johansson'ın Disney'e dava açmasına neden olmuştu. Johansson'ın anlaşması, filmin gişe hasılatından da pay almasını sağlıyordu. Fakat izleyicilere, filmi bilet almadan, evlerinde izleyebilme şansının tanınması, gişe hasılatının dolayısıyla Scarlett Johansson'ın gelirinin düşmesine neden olacaktı. Bu nedenle açılan dava, Disney ve Johansson arasındaki gizli bir anlaşma ile tatlıya bağlanmış olsa da vizyona giren filmlerin aynı anda dijitalde de yayınlanması halen bir çok yönetmen ve oyuncunun gündeminde. 

    Özellikle Christopher Nolan, Dennis VilleneuvePatty Jenkins ve Steven Spielberg gibi yönetmenlerin bu uygulamaya şiddetle karşı çıktıkları biliniyor. Matrix Ressurections ile bir kez daha izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Keanu Reeves ise bu duruma daha olumlu yaklaşıyor. Ünlü oyuncu, The Guardian ile yaptığı röportajda, kendisine filmi evinde hatta televizyonda da değil, bilgisayarında izleyeceğini söyleyen gazeteci Tom Lamont'a "Tabii ki, eğer evde izlemen gerekiyorsa evde izlersin" dedi. Reeves'in bu yorumu, sosyal medya kullanıcıları tarafından "Nihayet içinde yaşadığımız dünyayı anlayan biri çıktı" şeklinde yorumlarla takdir topladı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top