Hesabım
    Robert Pattinson'ın Canlandırdığı Batman İçin Kurt Cobain'den Esinlenilmiş

    2022'de vizyona girecek olan The Batman filminin yönetmeni ve senaristi Matt Reeves, Batman/Bruce Wayne'in kendi versiyonunu yaratırken Kurt Cobain'den esinlendiğini açıkladı.

    The Batman'n yönetmeni ve senaristi Matt Reeves, Empire Magazine'e verdiği röportajda, daha önce farklı yönetmenler ve oyuncular tarafından defalarca beyaz perdeye taşınan Batman'in kendi versiyonunu nasıl yarattığı hakkında açıklamalarda bulundu. 

    The Batman'in resmi fragmanında Nirvana grubunun "Something in the Way" şarkısı kullanılmıştı. Reeves'in açıklamaları gösteriyor ki bu şarkının seçilmesi tesadüf değil, aksine filmde nasıl bir Batman izleyeceğimizin ipuçlarını veriyor. Matt Reeves, senaryonun ilk kısmını yazarken Nirvana'nın bu şarkısını dinlediğini ve bu şarkı sayesinde Bruce Wayne'i her zamanki zengin playboy olarak değil, büyük bir trajedi yaşamış ve kendisini toplumdan uzaklaştırmış bir kişi olarak ele almaya karar verdiğini açıkladı.

    Batman/Bruce Wayne karakteri için, Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain'in kurgusal bir versiyonunu yaratmaya çalışan Reeves; Robert Pattinson'ın, Safdie kardeşlerin Good Time filmindeki performansını gördükten sonra, onun kafasındaki Batman için mükemmel isim olduğunu düşünmüş.,

    "O filmde onun savunmasızlığını ve çaresizliğini gerçekten hissedebiliyordunuz, ama aynı zamanda gücünü de hissedebiliyordunuz. Bunun harika bir karışım olduğunu düşündüm. Ayrıca, bir rock yıldızı gibi görünmesi ama aynı zamanda onun bir münzevi olabileceğini de hissetmeniz, Kurt Cobain havasında olduğunu gösteriyor." diyen Reeves, Cobain'den ilham alınan Batman ile birlikte, Batman'in çevresindeki her şeyin de değişmesi gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle The Batman'de, daha önceden olduğu gibi zengin bir playboy değil, toplumdan uzaklaşmış ve çevresinde Alfred'den başka kimseyi bırakmamış bir karakter olarak izleyeceğiz. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top