Hesabım
    Oyuncu ve Seslendirme Sanatçısı Sezai Aydın Hayatını Kaybetti

    Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

    Onlarca tiyatro oyununda ve dizide rol alan, bunun yanı sıra birçok yabancı filmde, unutulmaz karakterleri seslendirerek hafızalara kazınan Sezai Aydın, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 69 yaşında aramızdan ayrılan sanatçının eşi, psikolog ve kadın hakları savunucusu Fatma Çiğdem Aydın da Kasım ayında kanser nedeniyle vefat etmişti. Sezai Aydın'ın cenaze bilgileri İBB Şehir Tiyatroları tarafından duyurulacak.

    15 Şubat 1952 tarihinde Ankara'da doğan Sezai Aydın, Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başladı. Onlarca yapımda rol alan Aydın, birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini yaptı. Ayrıca, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde, Seslendirme ve Oyunculuk dersleri verdi.

    Sezai Aydın'ın unutulmaz seslendirmeleri arasında Taş Devri çizgi filmindeki Fred Çakmaktaş karakteri ve yine bir çizgi film karakteri olan Ayı Yogi, 1980'li yıllara damga vuran Cosby Show dizisindeki Bill Cosby karakteri ve Al Pacino, Robert De NiroSylvester Stallone gibi yıldızlar sayılabilir. Aydın ayrıca, Yahşi Cazibe, Alemin Kralı, Kaynanalar gibi dizilerde ve Dar Alanda Kısa PaslaşmalarKurtlar Vadisi Gladio filmlerinde rol almıştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top