Hesabım
    2021'in En İyi 20 Dram Filmi

    2021 yılının en beğenilen dram filmleri hangileri oldu?

    2021'in sonuna yaklaşırken, yılın en iyi filmlerini sıraladağımız listelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Sırada dram filmleri var. Pandeminin sinema sektöründeki etkilerinin yoğun olarak hissedildiği bir yıl olmasına rağmen, 2021'de dram filmlerinin çok güzel örneklerini izledik. Bu listeyi hazırlarken kriterimiz filmlerin ülkemizde 2021 yılında vizyona girmesi ya da dijital platformlarda yayınlanması oldu. 

    Yılın en prestijli filmleri, her zamanki gibi son aylarda, yani ödül sezonuna yaklaştıkça gösterime girmeye başladı. Listede şimdiden birçok ödül toplayan The Lost Daughter gibi filmlerin yanı sıra, Oscar adayı olmasına kesin gözüyle bakılan The Power of the Dog gibi filmler yer alıyor.

    2021'in dram filmlerinde, biyografik yapımların sayıca çokluğu da dikkat çekiyor. Lady Diana'nın hayatına odaklanan Spencer, tenisin yıldız isimleri Serena ve Venus Williams'ın babası Richard Williams'ın hayatını anlatan King Richard, Gucci ailesinin trajik hikayesini ele alan House of Gucci, Amerikalı besteci Jonathan Larson'ın hikayesini anlatan Tick, Tick... Boom! filmlerinin yanı sıra; İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino'nun The Hand of God filmi de otobiyografik ögeler içeriyor.

    Ayrıca ilk defa kamera arkasına geçen oyuncuların yönettiği filmler de 2021'in dram filmleri arasında dikkat çekiyor. Rebecca Hall'un yönettiği Passing ile Halle Berry'nin yönettiği ve başrolünde oynadığı Bruised Netflix'te izlenebilir. Maggie Gyllenhaal'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği The Lost Daughter ise geçtiğimiz hafta sinemalarda seyirci ile buluştu. 

    İşte 2021'in En İyi 20 Dram Filmi...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top