Hesabım
    'Çığlık'tan Altyazılı Özel Video: Filmin 'Hayalet Maskeli'si Neden Bu Kadar Korkunç?

    Çığlık filminin oyuncular, filmin ünlü ‘Hayalet Maskeli’ karakterini bir korku simgesi haline getiren detaylar hakkında konuştu.

    Korku sineması denildiğinde akla ilk gelen imgelerden birisi hiç kuşkusuz, Çığlık film serisinin hayalet maskeli katili olur. İlk olarak 1996 yılında, Wes Craven tarafından yönetilen "Scream" filmi ile başlayan ve yine Wes Craven tarafından yönetilen üç devam filmi gelen başarılı korku filmi serisi, ünlü hayalet maskeli karakteriyle popüler kültüre damga vurdu.

    Peki, filmi izlemeyen kişilerin bile tanıdığı, yıllar içinde başta Scary Movie serisi olmak üzere bir çok parodiye konu olan, Cadılar Bayramı'nda ve kostüm partilerinde hala sıkça tercih edilen bu Hayalet Maskeli'yi bu kadar korkunç kılan ve onu bir korku ikonu haline getiren şey ne?

    Serinin beşinci devam filmi olan ve ilk film ile aynı adı taşıyan Çığlık filminin oyuncularının, bu korku ikonu hakkında yorumlarda bulunduğu özel bir video yayınlandı. Filmde, eski rollerine geri dönen Neve CampbellCourtney Cox ve David Arquette'nin yanı sıra Dylan Minette, Jack QuaidJenna OrtegaJasmin Savoy BrownMelissa Barrera gibi yeni nesil oyuncular yer alıyor.

    Özel videoda, Hayalet Maskeli'nin neden bu kadar korkunç olduğuna dair yorumlar yapan oyuncular, onun mükemmel bir korku ikonu olduğuna değiniyorlar. Courtney Cox, onu korkunç kılan en önemli detayın maskenin altında kimin olduğunu hiçbir zaman bilemememiz olduğunu söylüyor ve maskenin altındaki kişinin herkes olabileceğine dikkat çekiyor. 

    Serinin beşinci filmi Çığlık, 14 Ocak 2022'de sinemalarda olacak. Usta yönetmen Wes Craven'ın 2025 yılında hayatını kaybetmesi nedeniyle, beşinci film, serinin Craven tarafından yönetilmeyen ilk filmi olacak. Çığlık'ın yönetmen koltuğunda bu kez Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett oturuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top