Hesabım
    2021'in En İyi 20 Korku Filmi

    2021 yılının en beğenilen korku filmleri hangileri oldu?

    Pandeminin sinema sektöründeki etkinin küresel çapta devam ettiği bir yıl olan 2021'de, hem sinemalarda hem de dijital platformlarda pek çok korku filmi izledik. John Krasinski'nin yönettiği devam filmi, A Quiet Place II, ABD'de karantina sonrasında açılan sinemalarda en çok izlenen, hatta izlenme rakamları pandemi öncesindeki filmlere yaklaşan ilk korku filmi oldu. 2021'de, korku filmlerinin sağladığı katharsis, panik içindeki bir dünyadan ve bu dünyanın korkunç gerçeklerinden en iyi kaçışı sağladı diyebiliriz.

    2021'de hem çekimleri pandemi döneminde tamamlanan yeni korku filmlerini hem de sinemaların kapalı olması nedeniyle vizyon tarihleri ertelenen filmlerini izleme şansı bulduk. Bu anlamda 2021 yılı korku filmleri açısından bereketli bir yıldı. 

    Korku filmleri 2021'de, ana akım sinemanın yanı sıra film festivallerinde de öne çıktı. Fransız yönetmen Julia Ducournau'nun çok konuşulan filmi Titane, Cannes Film Festivali'nden Altın Palmiye ile ayrıldı. Oscar yarışında Fransa'yı temsil etmesi için seçilen film, aday filmler listesine giremese de yılın en çok tartılışılan ve etki eden filmi olarak hafızalardaki yerini aldı. Edgar Wright'in korku ve gerilim ile 1960'ların Londra'sını ve müziğini birleştiren filmi Last Night in Soho da 2021'in öne çıkan filmlerinden biri oldu. 

    İşte 2021'in En İyi 20 Korku Filmi...

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top