Hesabım
    Ödül Sezonunun Gözdesi "Drive My Car"dan Altyazılı Fragman!

    Oscar yarışında Japonya'yı temsil edecek olan, bol ödüllü "Drive My Car"dan altyazılı fragman yayınlandı.

    Japon yönetmen Ryusuke Hamaguchi tarafından Haruki Murakami'nin kısa öyküsünden uyarlanan "Drive My Car" (Doraibu mai kâ), 2021 yılının en iddialı filmlerinden biri. 94. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film dalında Japonya'yı temsil etmesi için seçilen film, şimdiden pek çok ödül kazandı.

    Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan ve En İyi Senaryo ödülünü kazanan Drive My Car; Asya Pasifik Screen Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Senaryo, Gotham Bağımsız Film Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film ödülünü aldı. Drive My Car ayrıca, Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği ve New York Film Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi Uluslararası Film seçildi ve Boston Film Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

    Senaryosu Ryusuke Hamaguchi ve Takamasa Oe tarafından kaleme alınan Drive My Car, Hidetoshi Nishijima tarafından canlandırılan Yusuke Kafuku'nın karısının ortadan kaybolmasıyla birlikte yaşadıklarını anlatıyor. Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku'nın karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke'nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima'ya gider. Genç adam burada kendisine liderlik etmesi için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır. 

    Drive My Car, ülkemizde 28 Ocak'ta vizyona girecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top