Hesabım
    Finlandiya'nın Oscar Adayı "6 Numaralı Kompartıman"dan Fragman!

    Oscar yarışında Finlandiya'yı temsil edecek olan 6 Numaralı Kompartıman'dan fragman yayınlandı.

    94. Akademi Ödülleri'nin En İyi Uluslararsı Film Kategorisi için güçlü bir aday olarak değerlendirilen Finlandiya yapımı 6 Numaralı Kompartıman, ilk turu geçerek seçilen 15 film arasında yer almayı başardı. Bundan sonraki Oscar yolculuğu nasıl devam eder bilmiyoruz ama 6 Numaralı Kompartıman'ın yılın öne çıkan filmlerinden biri olduğu kesin.

    Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan ve Jüri Büyük Ödülü'ne layık görülen dram - komedi türündeki film, katıldığı birçok festivalden ödülle ayrıldı ve eleştirmenlerden de tam not aldı. Senaryosu Juho Kuosmanen ve Andris Feldmanis tarafından Rosa Liksum'un romanından uyaralanarak kaleme alınan 6 Numaralı Kompartıman'ı Juho Kuosmanen yönetti.

    6 Numaralı Kompartıman, Seidi Haarla tarafından canlandırılan genç bir Finli kadının, Laura'nın, esrarengiz bir aşktan kaçışını anlatıyor. Laura, Moskova'dan Murmansk'ın kutup limanına giden bir trene biner. Yolculuğu boyunca tren kompartımanını Rus bir madenciyle paylaşmak zorunda kalan Laura, bu süreçte insanlığa dair birçok gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

    İki yabancının hayatının kesişmesini anlatan ve büyük beğeni toplayan 6 Numaralı Kompartıman, Türkiye'de 18 Şubat 2022'de izleyici ile buluşacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top