Hesabım
    Keanu Reeves, Matrix Gelirinin %70'ini Kanser Araştırmaları İçin Bağışlamış

    Hollywood'un en yardımsever isimlerinden biri olan Keanu Reeves'in 1999'daki ilk Matrix filminden elde ettiği gelirin büyük kısmını kanser araştırmaları için bağışladığı ortaya çıktı.

    Hollywood'un en alçak gönüllü ve en yardımsever yıldızlarından biri olan, kibarlığı ve iyi kalpli davranışlarıyla dikkat çeken Keanu Reeves hayranlarının kalplerini ısıtan yeni bir haberle gündeme geldi. 

    Keanu Reeves'in 1999 yılında vizyona giren ve kısa sürede bir sinema efsanesine dönüşen ilk Matrix filminden elde ettiği gelirin %70'ini kanser araştırmaları için bağışladığı ortaya çıktı. Keanu Reevs, film vizyona girmeden önce 10 milyon dolar almıştı. Matrix'in büyük bir gişe başarısına imza atmasının ardından 35 milyon dolar daha kazandı. Lad Bible'ın haberine göre ünlü aktör bu gelirin 31.5 milyon dolarlık kısmını lösemi araştırmaları yapan bir vakfa bağışladı. 

    Reeves'in bu bağışı yaptığı dönemde, kız kardeşi Kim lösemi ile savaşıyordu. Keanu Reeves'in kardeşi Kim'e 1991 yılında lösemi teşhisi konulmuş ve hastalığın hafiflediği remisyon sürecine girdiği 2001 yılına kadar tedavi görmüştü. Keanu Reeves, Kim iyileştikten sonra da kanser araştırmaları için bağışta bulunmaya devam etti, hatta kendi kanser vakfını kurdu. Reeves, kar amacı gütmeyen bu vakfı gizli bir şekilde kurdu ve yıllarca dikkat çekmeden yürüttü.

    Kanser araştırmalarının yanı sıra kanserli çocukların tedavi masraflarına da yardım eden kuruluşun kendi adıyla öne çıkmasını istemediğini belirten Keanu Reeves, vakfı kendisinin kurduğunu bu nedenle gizli tuttuğunu açıklamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top