Hesabım
    Sundance Film Festivali, Artan Covid Vakaları Nedeniyle Çevrim İçi Gerçekleştirilecek

    Covid-19 vakalarının artması nedeniyle Sundance Film Festivali'nin etkinlikleri iptal edildi. Festival bu yıl da çevrim içi olarak düzenlenecek.

    Utah, Park City'de düzenlenen Sundance Film Festivali'nin bu yıl hem çevrim içi hem de yüzyüze etkinlikler ve gösterimler ile hibrit bi şekilde gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Ancak son günlerde artan COVID-19 vakaları nedeniyle festivalin tamamen çevrim içi düzenlenmesine karar verildi.

    Çarşamba günü festivalin tamamen çevrim içi olarak gerçekleşeceğini açıklayan festival yöneticileri, festival programını değiştirmenin zor bir karar olduğunu ama kend, personellerini ve sinema severleri göz göre göre riske atamayacaklarını belirttiler ve "Utah'ta yüz yüze deneyime sahip olmamak derin bir kayıp olsa da, dünyanın dört bir yanından binlerce sanatçıyı, izleyiciyi, çalışanı, gönüllüyü ve ortağı on bir gün için bir araya getirmenin güvenli ve mümkün olduğuna inanmıyoruz." ifadesinde bulundular.

    Festivalin iptal edilmesinde son günlerde Omicron varyantına bağlı olarak artan Covid-19 vakaları etkili oldu. Sundance Film Festivali, 2021 yılında da pandemi nedeniyle düzenlenememişti. Festival, en son 2020 yılının Ocak ayında, henüz Covid-19 dünyaya yayılmadan önce Utah'ta yüz yüze düzenmişti. Bu yılki festival, planlandığı gibi 20 Ocak'ta başlayacak ve sanal etkinlikler ve gösterimlerle 11 gün boyunca devam edecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top