Hesabım
    Artan Covid Vakaları Nedeniyle Hollywood'da Birçok Ödül Töreni ve Etkinlik İptal Ediliyor

    Omicron varyantına bağlı olarak artışaa geçen Covid vakaları, Hollywood'da pek çok ödül töreninin, film festivalinin ve galanın iptal edilmesine neden oldu.

    Her ne kadar 2021'in son haftalarında sinema salonlarının canlandığına tanıklık etmiş olsak da, son zamanlarda Omicron varyantına bağlı olarak artışa geçen Covid-19 vakaları sinema sektörünü kötü yönde etkilemeye devam ediyor. Hollywood'un heyecanla beklenen ödül sezonundaki etkinlikler birbiri ardına erteleniyor ya da iptal ediliyor.

    Amerikan Film Enstitüsü'nün Ödül Töreni, Bafta Çay Partisi ve Palm Springs Uluslararası Film Festivali, ilk iptal edilen törenler arasında yer alıyorlardı. Bu etkinlikleri Hollywood Eleştirmenler Birliği'nin (Hollywood Critics Association) ve Eleştirmenlerin Seçimi (Critics' Choice) ödül törenlerinin ertelenmesi izledi. Hollywood Eleşirmenler Birliği ödül töreni 28 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

    Utah, Park City'de gerçekleştirilen Sundance Film Festivali de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çevrim içi olarak düzenlenecek. Aslında festivalin hibrit bir şekilde düzenlenmesi planlanmıştı fakat festival yönetimi, artan vakalar nedeniyle kimseyi riske atmak istemedikleri için bütün etkinlikleri sanal ortamda gerçekleştireceklerini duyurdular. 

    31 Ocak'ta Los Angeles'ta gerçekleştirilecek olan Grammy Ödülleri de şu an için belirsiz bir tarihe ertelendi. Ayrıca içlerinde Çığlık serisinin beşinci filmi Scream'in, How I Met Your Father dizisinin de yer aldığı birçok film ve dizinin galaları iptal edildi. 

    En prestijli ödül törenlerinden biri olan Altın Küre ödülleri de, Covid nedeniyle, yalnızca sayılı ismin katılacağı küçük ve özel bir tören olarak düzenlenecek. 9 Ocak Pazar gecesi (Türkiye saatiyle 10 Ocak Pazartesi, 05.00), Beverly Hills'te düzenlenecek olan törende kırmızı halı, yıldızlar ve canlı yayın olmayacak. Ödül kazananlar sosyal medyada duyurulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top