Hesabım
    Marvel Sinematik Evreni'nde Görebileceğimiz 15 Eşcinsel Süper Kahraman

    Çizgi romanlarda yer alan hangi eşcinsel süper kahramanlar Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olabilir?

    Çizgi romanlarındaki süper kahramanları sinemaya taşıyarak bugün ana akım sinemayı domine eden büyük bir sinematik evren yaratan Marvel, her geçen gün yeni karakterle ve hikayelerle bu evreni genişletmeye devam ediyor.

    1980'li yıllarda, Marvel'ın çizgi romanlarında eşcinsel karakterler yer alamaz gibi bir ilkesi vardı ve buna uygun olarak hareket ediliyordu. 1990'lı yıllarda LGBTQ+ komitesine mensup karakterler çizgi romanlarda boy göstermeye başlandığında ise, muhafazakar kesimlerin protestoları sonucunca bu çizgi romanlara "Yalnızca Yetişkinler İçin" uyarısı koyulmuştu.

    Marvel çizgi romanlarında yer alan ilk eşcinsel karakter, Kanadalı Alpha Fight takımında ve X-Men'de yer alan Northstar oldu. 1979'da yaratılan Northstar'ın eşcinsel olduğu çizgi romanlarda ancak 1992 yılında açıklandı. !992'den bugüne Marvel çizgi romanlarına birçok eşcinsel karakter katıldı. 

    Marvel Sinematik Evreni'ne baktığımızdaysa ilk eşcinsel süper kahraman karşımıza Chloe Zhao tarafından yönetilen Eternals filminde çıktı. Filmde yer alan Phastos (Brian Tyree Henry) karakterinin ardından Marvel'ın eşcinsel süper kahramanlarını filmlerde daha sık görme olasılığımız da arttı. Bunlardan ilki, Mayıs ayında vizyona girmesi beklenen Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminde karşımıza çıkacak olan America Chaves / Ms. America karakteri olacak. Xochitl Gomez tarafından canlandırılan Ms. America'yı fragmanda küçük bir an için görüyoruz.

    Peki ilerleyen yıllarda Marvel Sinematik Evreni'nde görme ihtimalimiz olan diğer eşcinsel süper kahramanlar kimler? Gelin birlikte inceleyelim...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top