Hesabım
    HBO Max, Türkiye'ye Geliyor!

    Bu yıl Türkiye pazarına girecek olan HBO Max'ın Türkiye Genel Müdürü Barış Zavaroğlu oldu.

    21 Avrupa ülkesinde yayına başlayarak sınırlarını genişletmeyi planlayan abonelik tabanlı dijital izleme platformu HBO Max, bu yıl içerisinde Türkiye'de de yayına başlayacak. WarnerMedia'nın dijital platformu, ABD'nin ardından geçtiğimiz Ekim ayında Kuzey Avrupa ülkelerinde ve İspanya'da da yayına başlamıştı.

    Platformun Türkiye Genel Müdürü olarak, Turkcell TV Plus'ın Genel Müdürü ve FOX Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Barış Zavaroğlu atandı. Zavaroğlu daha önce Disney'de Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde yöneticilik görevleri de üstlenmişti.

    Yeni görevinde HBO Max Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Christina Sulebakk’a bağlı çalışacak olan Zavaroğlu, konuyla ilgili demeçler verdi. HBO Max’in dünyada hızla büyüdüğüne dikkat çeken Zavaroğlu, “Bu hizmeti Türkiye’ye getirmekle görevlendirilmiş olmaktan onur duyuyorum” yorumunu yaptı.

    Christina Sulebakk konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin stratejik açıdan önemli bir pazar olduğunu belirtti. Bu anlamda Barış Zavaroğlu’nun sektördeki tecrübesine dikkat çeken Sulebakk, “Barış önemli bir dönemde aramıza katılıyor. Çünkü stratejik önemi olan bir pazarda lansmana ve büyümeye hazırlanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

    HBO Max'in Türkiye'deki yayın hayatının başlayacağı tarih henüz net değil. Netflix'in yanı sıra yerli dijital izleme platformu BluTV'ye de rakip olacak HBO Max, aynı zamanda yine bu yıl içerisinde Türkiye'deki yayın hayatına başlayacak olan Disney Plus'la da rekabet içinde olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top