Hesabım
    "Çığlık" ABD Gişesinde Zirveye Yerleşti!

    "Çığlık", ABD gişesinde 4 haftadır bir numarada yer alan "Spider-Man: No Way Home"u tahtından indirdi!

    Klasik korku serisinin 11 yıl aradan sonra gelen beşinci filmi "Çığlık" 30.6 milyon dolarlık açılış hasılatıyla ABD gişesinin zirvesine yerleşti. Filmin 35-40 milyon dolarlık bir açılış yapması bekleniyordu. Beklenen gişe hasılatının altında kalmış olsa da yalnızca 25 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen Çığlık'ın ilk hafta sonu hasılatı oldukça başarılı. Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar alan filmin başarısını göz önüne seren en büyük olay ise, gişe rekorları kıran Spider-Man: No Way Home'u zirvedeki tahtından indirmesi oldu. 

    Çığlık'ın ABD gişesinde bir numarayı kapmasıyla, 4 haftadır zirvedeki yerini koruyan Spider-Man: No Way Home, ikinci sıraya düştü. Vizyondaki 5. hafta sonunda 20.8 milyon dolar kazanan filmin ABD'de ve Kanada'daki toplam hasılatı 700 milyon dolara yaklaştı ve böylece, bir hafta içinde ABD'de en iyi gişe hasılatına sahip filmler listesinde 6. sıradan 4. sıraya yükseldi. Filmin dünya çapındaki hasılatı ise 1 milyar 625 milyon dolar. 

    Spider-Man: No Way Home'u takip ederek listede üçüncü sıraya gerileyen Sing 2, hafta sonunda 8.3 milyon dolar hasılat elde etti. Vizyondaki dördüncü hafta sonunu geride bırakan filmin ABD ve Kanada'daki toplam gişe hasılatı 120 milyon dolara yaklaştı.

    Jessica Chastain, Penelope CruzDiane Kruger gibi yıldız isimlerden oluşan casusluk filmi The 355, ikinci hafta sonunda 2.3 milyon dolar kazandı. Eleştirmenler ve izleyiciler tarafından pek beğenilmeyen filmin toplam gişe hasılatı ise yalnızca 8.4 milyon dolarda kaldı. ABD gişesinde beşinci sırada yer alan film ise The King's Man oldu. Matthew Vaughn yönetimindeki film, 2.3 milyon dolarlık hafta sonu hasılatıyla, toplam gişe gelirini 30 milyon dolara yükseltmeyi başardı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top