Hesabım
    Uzayda Film Stüdyosu Kuruluyor!

    Tom Cruise'un uzayda çekilecek filminin ortak yapımcılığını üstlenen Space Entertainment Enterprise (SEE), uzayda film stüdyosu kuruyor.

    Çok yakında, 1986 yapımı efsane Top Gun filminin devamı olan Top Gun: Maverick ile yeniden izleyici karşısına çıkacak olan ünlü yıldız Tom Cruise'un sıradaki film projeleri arasında en çok dikkat çekeni, NASA ve Elon Musk'ın şirketi SpaceX desteğiyle uzayda çekilecek olan film.

    Henüz adı resmi adı belli olmayan film, uzayda çekilen ilk uzun metrajlı kurmaca Hollywood filmi olacak. Ancak tüm planlamalarına rağmen Cruise, uzayda ilk kez film çeken aktör olma şansını kaybetti. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında bir Rus ekip, "The Challenge" adlı film için ISS’nin yolunu tuttu. Rus yönetmen Klim Shipenko ve oyuncu Yulia Peresild‘den oluşan ekip 191 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda film çekimlerini sürdürdü.

    Tom Cruise'lu çılgın Holllywood projesinin yönetmen koltuğunda ise Bourne Identity, Mr. and Mrs. SmithChaos Walking ve Tom Cruise'un başrolü Emily Blunt ile paylaştığı Edge of Tomorrow filmlerine imza atan Doug Liman oturacak.

    Filmin ortak yapımcılığını yapan Space Entertainment Enterprise (SEE), 2024 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’nun ticari kanadı olan Axiom İstasyonu’nda, film stüdyosu olarak kullanılacak bir modül inşa etmeyi planlıyor.

    SEE-1 adlı modül, film, televizyon, müzik ve spor etkinliklerinin yanı sıra düşük yörünge, mikro yerçekimi ortamında içerik yapmak isteyen sanatçılar ve yapımcılar barındırmayı amaçlıyor. Tesisler, içeriğin geliştirilmesi, üretilmesi, kaydedilmesi, yayınlanması ve canlı yayınlanmasını sağlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top