Hesabım
    Fatma Girik Hayatını Kaybetti

    Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik, 79 yaşında hayatını kaybetti.

    Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Fatma Girik, bu sabah hayatını kaybetti. Haberi Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

    Muammer Keskin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Yeşilçam’ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim."

    Fatma Girik'in tedavi görmekte olduğu hastaneden ise "Sayın Fatma Girik, Covid 19'a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti." açıklaması yapıldı.

    Yeşilçam'ın en büyük kadın starlarından biri olan Fatma Girik, 1957 yılında başladığı sinema kariyerinde 180'in üstünde filmde rol almış, güçlü kadın rolleriyle hafızalara kazınmıştı. Fatma Girik, ilk büyük çıkışını 1960 yılında, Memduh Ün tarafından yönetilen "Ölüm Peşimizde" filmi ile yaptı ve Yeşilçam'ın altın yılları olan 1960'larda kariyerinin en üretken dönemini yaşadı.

    1965 yılında "Keşanlı Ali Destanı", 1967 yılında "Sürtüğün Kızı" filmleriyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini aldı. Ardından, 1969 yılında "Ezo Gelin", 1970 yılında "Büyük Yemin" ve "Boş Beşik", 1971 yılında "Acı" filmlerindeki rolleri ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü.

    Fatma Girik, 1978 yılında Kemal Sunal’la birlikte Can Film yapım şirketini kurup yapımcılık yapmaya başladı. 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yaptı ve aynı dönemde "Söz Fato'da" adlı televizyon programını hazırladı. 1990 yılında rol aldığı "Gün Ortasında Karanlık" filminden sonra, 2005 yılında misafir oyuncu olarak yer aldığı "Sinema Bir Mucizedir"e kadar oyunculuğa ara verdi. Son olarak 2012 yılında "Babalar ve Evlatlar" adlı televizyon dizisinde rol aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top