Hesabım
    "Dilberay" 4 Şubat'ta Sinemalarda!

    Ketche'nin yönettiği ve Büşra Pekin'in başrolünde oynadığı Dilberay, 4 Şubat'ta izleyicilerle buluşacak.

    Kahramanmaraş’ta, sekiz çocuklu, fakir bir ailenin kızı olarak, çadırda başladığı hayatına birçok üzüntü ve hüzün sığdırdı Dilber Ay… 13 yaşında para karşılığı, kendinden yaşça büyük bir adama satıldı, evlendiler, çocukları oldu. Şarkı söylediği için dayak yedi, işkence çekti ama o, yaşadığı bütün acılara inat, sesinden aldığı güçle adım attığı sahnelerde zirveyi de gördü, hapishaneyi de… Hiç yılmadı. Hep şarkı söyleyerek çıktı düştüğü dipsiz kuyulardan. Hafızalara kazınan sesiyle ölümünden sonra da tüm Türkiye’nin sevgi ve saygıyla andığı usta bir sanatçı olarak hafızalardaki yerini koruyor, kadının gücünü kanıtlamayı sürdürüyor.

    Dilber Ay'ın, çocukluğundan itibaren yaşadığı acı ve sefalet dolu hayatına, sesinden aldığı güçle tutunmasını ve yıllar içince hafızalara kazınan sesiyle Türkiye'nin sevgiyle ve saygıyla andığı bir sanatçı haline gelmesini anlatacak olan filmde, başrolü Büşra Pekin üstleniyor. Filmin fragmanında Dilber Ay’la özdeşleşen “Meyrik (Maraş’tan Bir Haber Geldi)” ve “Noldu Gardaş” isimli iki türküyü Büşra Pekin'in sesinden duyuyoruz. Filmin senaryosu ise Kamuran Süner ve Nalan Merter Savaş tarafından kaleme alındı. Filmin müzikleri İskender Paydaş imzasını taşıyor.

    Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) yönettiği filmde Büşra Pekin’le birlikte geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ayberk Pekcan ve Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu, Selen Uçar gibi isimler rol alıyor. Aytaç Medya, Fikri Harika Prodüksiyon ve Metronom Film Yapım ortak yapımcılığıyla çekilen,  birbirinden değerli oyuncuların rol aldığı “Dilberay” filmi, 4 Şubat’ta, CJ Entertainment aracılığıyla vizyona girecek. Filmin fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top